- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Labdarúgás: a 20 éves Schön Szabolcs az FC Dallasban folytatja a pályafutását

Hivatalossá vált, hogy a 20 éves Schön Szabolcs az MTK Budapest labdarúgócsapatából az amerikai profi ligában szereplő FC Dallasba szerződik.

Schön Szabolcs az FC Dallasban folytatja a pályafutását Fotó: Makó Éva/mtkbudapest.hu [1]

Schön Szabolcs az FC Dallasban folytatja a pályafutását  •  Fotó: Makó Éva/mtkbudapest.hu

Schön 2019 elején érkezett az Ajax Amsterdamból az MTK-ba, melyben az NB I-ben is bemutatkozott. A szélső az azóta eltelt bő két év során egyre értékesebb tagja lett a kék-fehér csapatnak, eddig 55 tétmérkőzésen 14 gólt szerzett és 10 találatot készített elő.

„Korábban is elmondtam, hogy egy 18 éves játékosnál az egyik legfontosabb dolog, hogy helyesen mérje fel a lehetőségeit a felnőttfutballba való átmenet során, én az MTK Budapestnél éreztem olyan folyamatokat, ahol ez biztosítottnak tűnt – idézi a korosztályos válogatott játékost az mtkbudapest.hu [2]. – Remek döntést hoztam az MTK-ba való szerződésemmel és a hazatéréssel, de a rövid távú célom már akkor is egyértelműen az volt, hogy két-három éven belül vissza tudjak térni külföldre. Örülök, hogy erre most lehetőségem nyílik. Az MTK Budapest nagyon sokat segített ennek az elérésében, kezdve a vezetőktől, a szakmai stábon át, a játékostársakig. Ezért szeretnék köszönetet mondani mindenkinek! Az FC Dallas megkeresése után ezért sem gondolkodtam sokat, hiszen ez egy remek lehetőség számomra. Az MLS az elmúlt négy-öt évben nagyon sokat fejlődött, amíg korábban főként a tapasztalt játékosok leigazolása jelentette a szakmai fejlődés irányát, egy ideje már megfigyelhető, hogy a fiatal játékosokat remekül felépítik, és reális esély van számukra tovább szerződni, akár topligákba is. A magam részéről örülök, hogy hivatalosan is lezárult az ügyem, mert nem szeretném, ha a következő hetekben bármi elvenné a figyelmemet arról, hogy a lehető legjobban szerepeljek. Gólokat szeretnék lőni és gólpasszokat adni annak érdekében, hogy a jelenlegi csapatommal minél eredményesebb szezonhajrát tudjunk elérni, motivál, hogy a bajnokságban és a kupában is a lehető legtovább jussunk.”

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN [3] a sportági aloldalunkon.