- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Hegyikerékpár: Buzsáki Virág a hatodikként zárt az ausztriai U23-as kiemelt versenyen

Szombaton és vasárnap az osztrák Haiming adott otthont az Ötztaler Mountain Bike Fesztivál kiemelt kategóriás versenyének, amely egyben az UCI Junior Series XCO soron következő állomása is volt – számol be a hazai szövetség honlapja [1]. A hegyikerékpárosokra egy nagyrészt erdős területen kijelölt 4,3 kilométeres, mintegy 190 méternyi szintet tartogató penzum várt.

Buzsáki Virág a hatodikként zárt az ausztriai U23-as kiemelt versenyen Forrás: bringasport.hu [2]

Buzsáki Virág a hatodikként zárt az ausztriai U23-as kiemelt versenyen  •  Forrás: bringasport.hu

Szombaton a juniorok versenyén a lányok negyvenhatan álltak rajthoz, magyar részről a válogatott színeit erősítve Leányvári Sára és Oravecz Lora volt érdekelt. Az öt körös megméretés végén a német Sina Van Thiel haladt át elsőként a célvonalon, Oravecz a 42. (1 kör hátrány), míg Leányvári a 43. (1 kör hátrány) helyen zárt.

Az ifjúsági fiúk között nyolcvanan neveztek, itt Horváth Áron Mihály és Takács-Valent Márk vágott neki a távnak. Az ötödik kört lezárva a holland Chris van Dijk ünnepelhetett, Takács-Valent a 42. (+ 9:19) lett, Horváth nem ért célba.

Vasárnap a huszonhárom éven aluli fiúk futamában hetvenöten álltak rajthoz, hogy minél gyorsabban abszolválhassák a hat kört. A viadal a spanyol Jofre Cullellnek sikerült a legjobban, Gerely Attila a 62. (2 kör hátrány), Szabó Levente a 64. (2 kör hátrány), Sylvester Balázs pedig a 71. (4 kör hátrány) pozícióban végzett.

Az elit nőkre öt kör várt Benkó Barbarával, a 21 éves Buzsáki Virággal és Schmidel Reginával a rajtban. Ötvenheten küzdöttek meg a helyezésekért, közülük a holland Anne Terpstra bizonyult a legerősebbnek, Buzsáki a 31. (+ 9:29) – az U23-asok között a 6., Schmidel pedig a 48. (1 kör hátrány) helyen futott be. Benkó nem tudta befejezni a versenyt.

Az elit férfiak hét köre után Parti András a 41. (+ 10:58), Palumby Zsombor a 45. (1 kör hátrány) helyen zárt a győztes svájci Mathias Flückiger mögött.

További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN [3] a sportági aloldalunkon.