- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Torna: három aranyéremmel zárt az FTC a kadét fiúk szerenkénti ob-ján

A március végén megrendezett ifjúsági leány szerenkénti ob [1] után szombaton a fiú tornászok hasonló viadalára került sor az ifi és a kadét korosztályokban. Az idősebbek között – a betegségek és a sérülések miatt – kifejezetten kis létszámú, mindösszesen három fős mezőny gyűlt össze, ám a kadétoknál akadt olyan szer, ahol 13-an is gyakorlatot mutattak be.

A kadétversenyben a Ferencváros fiatalja Zámbori Zala Samu teljesített a legjobban. Mind a hat szeren érmet nyert, köztük talajon és gyűrűn aranyat, lólengésben ezüstöt, továbbá ugrásban, korláton és nyújtón pedig bronzérmet akasztottak a nyakába. A megmérettetés másik kiemelkedő produkcióját a Budapesti Honvéd kiválósága, Juhász Balázs hozta, aki nyújtón és ugrásban is diadalmaskodni tudott, míg korláton és gyűrűn a dobogó második fokára állhatott fel.

Závory Szilárd négy arany- és két ezüstéremmel zárt az ifik szerenkénti bajnokságán Forrás: Laufer Béla / KSI [2]

Závory Szilárd négy arany- és két ezüstéremmel zárt az ifik szerenkénti bajnokságán  •  Forrás: Laufer Béla / KSI

Az U16-osok korlát számában a másik fradista tehetség, Nagy Márk Dávid zárt a legmagasabb pontszámmal, a korcsoport egyetlen győri elsőségét Cserpes Ruben Rafael hozta el lólengésben. Utóbbi szeren gyűlt össze a legnépesebb mezőny, összesen 13 induló próbálkozott meg sikeres gyakorlatot végrehajtani.

Az idősebb korosztályban, az ifjúságiak országos bajnokságán a járvány okozta nehézségek (betegségek, karanténok és az edzéshiány okozta sérülések) következtében mindössze hárman: Závory Szilárd (KSI), Molnár Botond (Győri AC) és Laczkó Levente (FTC) állt rajthoz a különböző szereken. Közülük Závory volt a legsikeresebb; talajon, ugrásban, nyújtón és korláton végzett elsőként. Eközben Molnár gyűrűn és lovon is felülmúlta KSI-s riválisát.

Az összesített csapat-éremtáblázaton az FTC-Telekom versenyzői zártak az élen, a két korosztályban mindent együtt véve 18 medált szereztek az egyes szereken.

További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN [3] a sportági aloldalunkon.