UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2021-04-23 20:30

Vívás: a párbajtőröző Kovács Gergely számára is a csillagos ég a határ

Az Alba Regia Vívóakadémia hamarosan 18 éves juniorbajnok párbajtőrözője, Kovács Gergely bízik a töretlen fejlődésében, és reméli, hogy nemsokára világversenyen is bizonyíthat.

Remek formában érte a járványhelyzet miatti versenyszünet a székesfehérvári Alba Regia Vívóakadémia párbajtőrözőjét, Kovács Gergelyt. A 18. életévét még áprilisban betöltő ígéret a tavalyi év végén megnyerte a juniorok Magyar-kupájának negyedik fordulóját, majd a felnőtt országos bajnokságon az előkelő ötödik helyen végzett, az idén pedig egy újabb kupaforduló-győzelem után a juniorok országos bajnoki címét is megszerezte. A sikereknek köszönhetően a korosztályában a hazai ranglista élén zárt.

A párbajtőröző Kovács Gergely számára is a csillagos ég a határ Fotó: Bodrogi Tamás
A párbajtőröző Kovács Gergely számára is a csillagos ég a határ Fotó: Bodrogi Tamás
„Nagyon örültem a juniorok közötti bajnoki címnek, főleg, hogy előtte nem jártunk nagy nemzetközi versenyen. Úgy gondolom, az elmúlt időszakban mutatott jó teljesítmény a kiváló székesfehérvári edzőpartnereknek is köszönhető. Szerencsére meghívást kaptam a felnőttkeret edzéseire, így heti egy-két alkalommal járok a fővárosba, mellette a juniorkeret tréningjein is részt veszek.” Gergely a ranglistahelyezése alapján természetesen érintett lett volna az április elején Kairóban rendezett junior-világbajnokság mezőnyében is, ám a járványhelyzet miatt a szövetség nem indított csapatot Egyiptomban. „Fájó volt elsőre a döntéssel szembesülnöm, és csalódottságot is éreztem, hiszen tavaly sem jártunk világeseményen. Ráadásul a mostani csapatot a világbajnoki címre is esélyesnek tartottam. De még csak elsőéves vagyok a juniorok között, így remélem, lesz még lehetőségem megmutatni magam ebben a korosztályban világversenyen.” Gergely édesapja, egyben edzője, Kovács László is szívesen elkísérte volna a fiát Egyiptomba, ám az a különös helyzet állt elő, hogy ő a legjobb 16 közé jutott osztrák tanítványa által mégis ott lehetett Kairóban. „Négy nagy külön teremben voltak felállítva a pástok – számol be a szakember. – A csoportok jól szervezetten működtek, a szervezők kitettek magukért. De a hazai szövetség döntését, ha fájó szívvel is, elfogadtuk. Ha Gergely ilyen szépen dolgozik tovább, mint az elmúlt időszakban, akkor fokozatosan léphet előre. A vívás olyan sport, amelybe ha energiát fektet az ember, motivált és van tehetsége, akkor a csillagos ég a határ.” További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.