- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Jégkorong: a Vasas játékosa, Hladony Kristóf a következő évadban Kanadában próbálhatja ki magát

A múlt héten jelentették be, hogy a Vasas 17 esztendős hokisa, Hladony Kristóf miután 2019 nyarán már egy rövid időszakot Kanadában töltött, a következő évadban visszatérhet a Somang-akadémiára. Elmondta, hogy természetesen nagyon örül a lehetőségnek, és alig várja, már hogy a tengerentúlon legyen.

„Két évvel ezelőtt a Vasas Ösztöndíjprogramnak köszönhetően több társammal együtt két hetet már eltöltöttem Kanadában edzőtáborban. Akik ott jól teljesítettek, azok kaphattak ösztöndíjat. Igazából nagyon ki szeretném próbálni ezt az új közeget. Még nem igazán tudom, hogy mire számítsak, de nem félek a feladattól, inkább csak nagyon várom már, hogy elkezdődjön. Már az első szezonomban szeretném megmutatni magamat, hogy felfigyeljenek rám, és bekerüljek az egyetemi vagy esetleg valamilyen hasonló szintű ligába.”

180791869_4666372196723090_7569872641720406085_n [1]A piros-kékek serdülőcsapatának vezetőedzője, illetve a már említett kanadai edzőtábor szervezője, Hoffmann Attila így vélekedik a 17 éves játékosról, illetve az előtte álló lehetőségekről.

„Kristóf két évvel ezelőtt került hozzám az U16-os korosztályban. Már akkor lehetett látni rajta, hogy komoly hozzáállású sportoló. Később bekerült a Vasas Kanadai Ösztöndíjprogramba, ennek keretében a Somang Hockey nyári táborában vett részt, és szerzett tapasztalatokat. Azóta dédelgeti álmát, hogy a tengerentúlon is kipróbálja magát. Tavaly a pandémia miatt nem jött össze neki, de szeptembertől egy komplett szezonra fog kiutazni. Szerencsés, hogy magyar jégkorongozóként részese lehet a kanadai hokiéletnek, és ezáltal a legjobbaktól tanulhat.”

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN  [2]a sportági aloldalunkon.