UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2021-05-08 14:50

Labdarúgás: továbbra is veretlen a Puskás Akadémia az U17-esek kiemelt bajnokságának rájátszásában

A Puskás Akadémia még mindig nem talált legyőzőre, a Honvéd pontokat vesztett az FTC ellen, a Vasas idegenben nyert Debrecenben, míg a fővárosi rangadó mellett az MTK Budapest és a Diósgyőr csatája is döntetlennel zárult az U17-es fiúk kiemelt labdarúgó-bajnokságának A csoportjában a 11. fordulóban.

Az U17-es fiú labdarúgók kiemelt bajnokágának legerősebb,  A csoportjában négy mérkőzést – köztük egy fővárosi és egy Fejér megyei rangadót is – rendeztek a legutóbbi játéknapon. A 11. forduló egyetlen szombati mérkőzését Székesfehérváron játszották, ahol a MOL Fehérvár fogadta a bajnokság éllovasát, a Puskás Akadémiát.

Forrás: Puskás Akadémia
Forrás: Puskás Akadémia
A felcsúti együttes már a mérkőzés elején, a 13. percben vezetést szerzett Bakti Balázs révén, azonban a végső győzelmet csak utolsó tíz percben tudták bebiztosítani Szabó Valentin és Bontas Kristóf góljaival, így magabiztosan 3-0-ra nyerték a megyei derbit. A Puskás Akadémia alakulata ezzel továbbra is veretlenül (hét győzelem és két döntetlen) a rájátszásban. A forduló másik rangadóját a Budapesti Honvéd és a Ferencváros között rendezték a piros-feketék pályáján szombaton tíz órától. A meccs gólnélüli döntetlennel ért véget, amelynek a csoport sereghajtó zöld-fehérek örültek jobban, a Honvéd ezzel maradt a második pozícióban a tabellán, illetve tovább nőtt lemaradása a Puskással szemben. A Vasas Kubala Akadémia fiataljai pedig Debrecenbe látogattak a hétvégén. Az angyalföldiek az összecsapás elején, a kilencedik percben Nagy-Koloszvári Dániel góljával kerültek előnybe, ám a DVSC a második félidő közepén egalizált Pelles Gábor találatával, így a hárompont sorsa egészen az utolsó percekig kérdéses volt. Végül a vendégek szerezték meg a győzelmet Gurics Máté 90. percben lőtt góljával. A játéknap utolsó ütközete szintén döntetlennel zárult az MTK Budapest és a Diósgyőri VTK együttesei között a Lantos Mihály Sportközpontban. A miskolciak korai vezetése (Balázs Patrik, negyedik perc) után a kék-fehérek részéről Vasvári Zoltán állította be a 60. percben az 1-1-es végeredményt.

U17-ES KIEMELT BAJNOKSÁG „A" CSOPORT TABELLÁJA: 1. Puskás Akadémia – 9 meccs – 29 pont 2. Budapest Honvéd – 8 meccs – 21 pont 3. Vasas – 11 meccs – 15 pont 4. DVTK – 9 meccs – 15 pont 5. MTK – 8 meccs – 14 pont 6. DVSC – 9 meccs – 11 pont 7. Fehérvár – 8 meccs – 9 pont 8. Ferencváros – 8 meccs – 8 pont

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.