UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2021-05-10 14:39

Kosárlabda: a Vasas Akadémia lett a bajnok a serdülő fiúk között

Vasárnap játszották a serdülő fiú kosarasok nyolccsapatos országos bajnoki döntőjének helyosztóit a Vasas Pasaréti Sportcentrumban.

A fiú serdülők kosárlabda-bajnokságából vasárnapra már csak a helyosztók, illetve az érem sorsáról döntő mérkőzések maradtak hátra. A nyolc együttest felvonultató országos bajnoki döntő helyszínéül szolgáló Pasaréti úti Sportcentrumban végül a hazaiak nyakába akasztották az aranyérmeket. Ám a záró napon először a hetedik helyért játszottak a csapatok, amely találkozón rendkívül fordulatos első félidő után a Pityke KSE játékosai nem tudták tartani a lépést a debreceniekkel, így a Cívis KK szerezte meg a hetedik helyet (67-59). Az ötödik helyért tartott mérkőzésen a MAFC az első félidőben felépített előnyéből jól gazdálkodott a második húsz percben, ezzel behúzta az ötödik pozíciót városi riválisával, a Budapesti Honvéddal szemben (80-72). A bronzmeccs két teljesen ellentétes félidőt hozott. Az első húsz percben az NKA Pécs irányította a találkozó menetét - a mecsekaljaiak 16 ponttal álltak jobban a nagyszünetben (45-29). A fordulás után hatalmasat változott a meccs összképe. A Sopron Sportiskola a harmadik negyed 11 pontos megnyerésével 5 pontosra csökkentette hátrányát, majd 63-59 után egy 12-0-val a maga javára fordította a mérkőzését (63-71). A Pécs egy 8-0-val még egalizált, az utolsó perc azonban a Nyikos Balázs, valamint Béres Márton vezette Soproné volt, amely ezzel a harmadik helyen végzett (71-75).

Forrás: MKOSZ
Forrás: MKOSZ
Az MKOSZ beszámolója szerint a fináléban a Vasas Akadémia/A ellenállhatatlanul, 27-7-tel kezdett az első negyedben, és ezzel gyorsan el is döntötte az aranyérem sorsát. A Vajda Zoltán Márk (20 pont, hat pattanó, négy szerzett labda) vezette pasarétiek a második felvonásban tovább növelték előnyüket. A nagyszünetben több mint 30 ponttal álltak jobban (22-55), a harmadik játékrészben még 17 pontot raktak hozzá előnyükhöz, és végül rendkívül magabiztos, az egész idény során százszázalékos teljesítménnyel lettek országos bajnokok a fiú serdülő korosztályban (60-108). A Zalakerámia ZTE KK csapata nagyot küzdött az előző két játéknapon, hogy bejusson a fináléba, ezen a napon azonban kevés jó egyéni teljesítmény akadt a zalai oldalon: Mezőfi Márk (18 pont, 12 pattanó) és Jordán Bendegúz (17 pont, négy pattanó, hat eladott labda) is már akkor tudtak inkább hozzátenni csapatuk eredményességéhez, amikor eldőlt a találkozó.

A SERDÜLŐ ORSZÁGOS BAJNOKI DÖNTŐ HELYOSZTÓINAK VÉGEREDMÉNYE: A hetedik helyért Cívis KK U14A - Pityke KSE 67-59 Az ötödik helyért MAFC/A - Budapesti Honvéd 80-72 A harmadik helyért NKA Pécs/A - Soproni Sportiskola/A 71-75 Döntő: Zalakerámia ZTE KK/A - Vasas Akadémia/A 60-108 A torna végeredménye: 1. Vasas Akadémia/A 2. Zalakerámia ZTE KK/A 3. Soproni Sportiskola/A 4. NKA Pécs/A 5. MAFC/A 6. Budapesti Honvéd 7. Cívis KK U14A 8. Pityke KSE A torna All-Star csapata: Nyikos Balázs (Soproni Sportiskola/A) Teszárik Márton (NKA Pécs/A) Mezőfi Márk (Zalakerámia ZTE KK/A) Vajda Zoltán Márk (Vasas Akadémia/A) Rosta Péter (Vasas Akadémia/A) A döntő MVP-je: Vajda Zoltán Márk (Vasas Akadémia/A)

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.