- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Kerékpár: alapítványt hoz létre a hazai szövetség az utánpótláskorú versenyzők támogatására

“Ma már nem lehet statisztikai véletlennek nevezni az elért eredményeket” – fogalmazott Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke, aki Valter Attila Giro d’Italián való kiemelkedő szereplését is szóba hozta (azóta már nem csak a fiatalok, az összetett vezetését is átvette a 22 éves kerékpáros).

Forrás: bringasport.hu [1]

Princzinger Péter (középen)  •  Forrás: bringasport.hu

Azt is hozzátette, a jelen szép eredményei ellenére nem dőlnek hátra, hiszen az utánpótlással folyamatosan foglalkozni, azt szakágtól függetlenül támogatni kell.

„A szövetség egymillió forint vagyoni hozzájárulással létrehoz egy alapítványt erre a célra, az ide érkező támogatásokat pedig egységes elvek alapján juttatják műhelytámogatásként utánpótlásnevelő kluboknak, háromfős kuratórium és az MKSZ elbírálása alapján. Princzinger Péter az kuratórium vezetőjének Kovács Kristófot kérte fel, Cseh Veronika és Porcsin Levente, mint korábbi versenyzők kuratóriumi tagként segítik a munkát – írja a bringasport.hu [2] oldala. – A cél, hogy a fiatalok versenyrutint szerezve minőségi kerékpárosokká válhassanak, ehhez kap plusz hozzájárulást a 8-15 esztendős korosztály. A Magyar Kerékpáros Utánpótlásért Alapítványba érkező összegek felhasználásáról minden november-decemberben döntenek majd a következő esztendőt illetően.”

További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN [3] a sportági aloldalunkon.