- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Torna: már a második félévre fókuszál a fiúutánpótlás

Az első félév utolsó nagy hazai erőpróbája lesz a fiú utánpótlástornászok számára május 22-23-ra kiírt Budapest-kupa – számol be a magyar szövetség közleménye.

Molnár Botondnak is a Gymnasiadé lehet az idei fő versenye Fotó: Freschli József/MATSZ [1]

Molnár Botondnak is a Gymnasiadé lehet az idei fő versenye  •  Fotó: Freschli József/MATSZ

Puskás Jenő fiú utánpótlás szövetségi kapitány a viadallal kapcsolatban megjegyezte, bízik abban, hogy a következő időszakban a pandémia kevésbé nyomja rá a bélyegét a fiatalok teljesítményére.

A gyermek- és a serdülőkorosztály számára gyakorlatilag véget ért a tavaszi versenyszezon. A serdülő haladók a pénteki válogatóversenyen harcolhatják ki a helyüket a jövő hét végén esedékes megméretésre, amely az utánpótlás-válogatott tagjai számára is kiváló erőfelmérőnek ígérkezik. A szakember szerint a tavaszi országos bajnokságokon főként az új elemek gyakorlása volt a fontos, nemzetközi viadalok híján ugyanis mindenki az őszi Gymnasiadéra készül, amelyet jelen állás szerint októberben rendeznek Kínában.

Ezzel számol a szakvezetés is, amely már a második félévre vonatkozó felkészülési terveket állítja össze. A cél, hogy nyári kezdéssel még több összetartást, edzőtábort tartsanak a tornászoknak.

 „Bízunk benne, hogy lassan minden visszatérhet a megszokott kerékvágásba – fogalmazott Puskás Jenő. – A tavaszi szezon az utánpótlás egy részének véget ért. Összességében elmondható, hogy a versenyhiány nemcsak a felnőttek, hanem az utánpótláskorú tornászok teljesítményén is meglátszik. Több a rontás, mint amennyit megszokhattunk, de bízunk a fejlődésben, és ennek fényében állítjuk össze az őszi felkészülési időszakot, még több edzőtáborral. A fókuszban az októberi Gymnasiadé áll.”

További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN [2] a sportági aloldalunkon.