- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Röplabda: a fiúk és a leányok mezőnyében is bejutott a házigazda a fináléba az U15-ösök országos döntőjében

A Vasas SC leány röplabdázói harcolták ki a vasárnapi fináléba jutást a dr. Kotsis Attiláné U15-ös országos bajnokság döntőjében, miután az angyalföldiek legyőzték a BVSC-Zugló “A” csapatát. Az első és a második szett eleje szorosabb játékot hozott, ezután viszont a Vasas számításai jöttek ki jobban, és jelentősen meg tudtak lépni a zuglóiaktól. Végül három játszmában magabiztosan diadalmaskodtak. A legeredményesebb játékos a Vasas ütője Jámbor Cecília Noémi volt 22 ponttal.

A békéscsabaiak maguk között dönthették el, ki jusson be a holnapi döntőbe, és csatázzon a Vasassal. A Linamar-BRSE Fehér és Kék csapata játszott egymás ellen, csakúgy, mint a tegnapi csoportkörben. Ezúttal mindhárom szettben Nagy Attila tanítványainak támadásai eredményeztek több pontot. A harmadik játszma szorosabb volt, a Kékek 12:8-ra is vezettek, de a Fehér BRSE vissza tudott jönni a szettbe, fordítottak és megnyerték a találkozót.

Forrás: MRSZ [1]

 •  Forrás: MRSZ

A Tatár Mihály U15-ös fiúküzdelmek első elődöntőjében a hazai pályán játszó KESI “A” csapata látszatra könnyed 3:0-ás győzelmet aratott a Dág KSE felett. Azonban a dágiak nagy küzdelemre késztették a kecskemétieket, az első két szettben komoly esélyük volt elhozni a játszmát, viszont a harmadikra végérvényesen elfogytak, így viszonylag sima háromjátszmás meccs lett a vége.

A játéknap utolsó mérkőzésén a RÖAK Kaposvár-Sárga 3:0-ra győzte le a Szolnoki SPC-t a második elődöntőben. Szorosnak indult a mérkőzés, mindkét csapat pontosan játszott, két pontnál többel egyik csapat sem vezetett. A szett végén a kaposváriak koncentráltak jobban, így övék lett a játszma. A lendületük ki is tartott a másodikra is hét-nyolc ponttal is mentek már, ahonnan a Szolnok óriásit küzdve visszajött, több szettlabdájuk is volt, de azt a kaposváriak hárították, saját lehetőségüket pedig kihasználták. A harmadik szett pedig csupán formalitás volt 25:8-as eredménnyel.

A záró nap programja:
Leányok – Döntő:
15:00 – BRSE Fehér –  Vasas SC Piros
Fiúk – Döntő:
15:00 – KESI “A” – RÖAK Kaposvár-Sárga

 További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN [2] a sportági aloldalunkon.