UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2021-05-22 19:52

A Vila Realban remekül szereplő Varga Botondnak a vérében van az asztalitenisz

A 13 éves asztaliteniszező, Varga Botond az elődöntőig menetelt a nemrégiben Portugáliaban rendezett nemzetközi, korosztályos viadalon.

Kijelenthető, hogy a Magyar-Kínai Asztalitenisz Klub versenyzőjének, Varga Botondnak már a megszületése pillanatában ki volt jelölve az útja a pingpong felé. Hiszen a most 13 éves játékosnak az édesanyja, Braun Éva Európa-bajnoki ezüstéremig vitte a játékoskarrierje során, míg édesapja Varga Zoltán Eb-ötödikként és többszörös magyar bajnokként fejezte be aktív pályafutását. „Arra emlékszem, hogy négy és fél éves koromban vitt le először édesapám a terembe, én pedig egyből ott ragadtam, és beleszerettem a sportágba. A családban nálunk gyakorlatilag minden az asztalitenisz körül forog. Folyamatosan ellátnak tanácsokkal, és személyükben, mindig kiváló edzőpartnerek ellen fejlődhettem. Azt hiszem, ez mindig is hatalmas előny volt számomra. A karrierem legnagyobb részében pedig édesapám dolgozott velem edzőként is. Néha ugyan előfordulnak közöttünk viták, de ezeket szerencsére feltudom használni építő jelleggel, és előreléphetek ezáltal" – nyilatkozta Botond az Utánpótlássportnak.

Varga Botond az elődöntőig jutott Vila Realban Forrás: MOATSZ / WTT
Varga Botond az elődöntőig jutott Vila Realban Forrás: MOATSZ / WTT
Az apa-fiú közös munka mostanra komoly nemzetközi eredményekkel is párosul, hiszen nemrégiben a magyar csapat a portugáliai Vila Realban vett részt a korosztályos nemzetközi versenysorozat idei első állomásán. A tornán Varga a saját korosztályában, U13-ban és az idősebbek között, U15-ben is sikerrel vette a selejtező csoportküzdelmeket, ezzel pedig a főtáblán folytathatta. A fiatalabbak mezőnyében a negyeddöntőben magabiztosan három játszmában győzött, majd ezután szoros küzdelemben 3:1-re kapott német riválisától a legjobb négy között. Az U15-ben már a 32-es főtáblára kerülés is egyértelmű siker volt esetében, ott a svájci Timothy Falconniertől szenvedett vereséget 3:1-re. Botond azonban abszólút pozitívan emlékszik vissza Portugáliára. „Már kifejezetten hiányzott a versenyek atmoszférája. Nemzetközi viadalon nagyon régen szerepelhetünk már, és úgy érzem, ez a versenyéhség pozitív hatással volt a teljesítményemre. Összességében elégedett vagyok magammal, szerintem sikerült a maximumot kihozni magamból a portugáliai tornán. U13-ban ugyan nem volt messze a döntőbe jutás sem, de egyáltalán nem vagyok csalódott. A hiányérzet helyett inkább alig várom már a sorozat következő versenyét júniusban, Csehországban. Remélem ott hasonlóan jó eredményeket tudok elérni, mindez pedig remek alapot nyújthat az év főversenye, az Európa-bajnokság előtt." További korosztályos hírek ASZTALITENISZ sportági aloldalunkon.