UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-05-23 15:13

Kézilabda: az ősztől akár a NEKA férfi juniorcsapata is az élvonalban szerepelhet

Fontos mérkőzést nyert meg Balatonfüreden, és ezzel még közelebb került a bajnoki címhez az NB I/B-ben a NEKA férfi juniorcsapata, amely így a klub Boglári Akadémia-SZISE néven szereplő leányegyüttesét követve az ősztől az élvonalban szerepelhet.

Tizennyolc győzelem, egy vereség – így fest a Nemzeti Kézilabda Akadémia férfi juniorcsapatának mérlege az NB I/B Keleti csoportjában. Ez alapján nem meglepő, hogy a balatonboglári fiatalok vezetik a másodosztályú bajnokságot, és már a végső siker sincs messze.

Forrás: neka.hu
Forrás: neka.hu
Nagy lépést tettek szombaton, amikor hét góllal nyertek a BFKA-Balatonfüred otthonában. Jelenleg (eggyel kevesebb mérkőzést játszva) egy ponttal vezetnek a második helyezett BFKA-Veszprém előtt. Vagyis nem nehéz kiszámolni, hogy a hátralévő három fordulóban két győzelem is elég a NEKA sikeréhez; a Budai Farkasok és az Ajka ellen idegenben, a Tatával pedig hazai pályán játszik a csapat. „Először gratulálni szeretnék a csapatnak az óriási küzdéshez és ahhoz, hogy sosem adtuk fel egész mérkőzésen. Jól kezdtünk, viszont a védekezésben nem tudtunk olyan eredményesek lenni, mint támadásban. A második félidőben, amikor felerősödött a védelem, tudtunk labdákat szerezni és volt már védés a kapuban is, ezzel lassan felőröltük az ellenfelünket. Úgy gondolom, óriási lépést tettünk ezzel a győzelemmel a célunk elérése felé” – mondta a füredi találkozó után Aleksza Tamás az együttes játékosa, utalva arra, hogy már tényleg a bajnoki cím kapujában állnak. És persze ki kell emelni a nagy rivális BFKA-Veszprém teljesítményét is, amely már szintén biztosan dobogósnak mondhatja magát, miközben az FTC juniorgárdája Keleten bronzérmes pozícióban zárt. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.