UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2021-05-23 20:07

Sportlövészet: a légpuskás leánycsapat simán, a légpisztolyos elképesztő hajrával bronzérmes az eszéki Eb-n

A Mészáros Eszter, Bajos Gitta, Tóth Anna alkotta légpuskás trió és a Fábián Sára, Berde Viktória, Ozsváth Réka összetételű hármas is bronzérmes lett az eszéki Európa-bajnokság juniormezőnyének csapatversenyében.

Második nap, délután Mészáros Eszter a második érmét szerezte meg a sportlövők eszéki junior Európa-bajnokságán. A már olimpiai kvótás kitűnőség szombaton a légpuskás döntőben lett ezüstérmes, a vasárnapi sikert pedig harmadmagával érte el.

A légpuskás lányok öröme Forrás: ISSF
A légpuskás lányok öröme Forrás: ISSF
A junior leány légpuskacsapatban Mészáros mellett a komáromi Bajos Gitta, és a mindössze 15 esztendős Tóth Anna remekelt, eljutott a bronzmérkőzésig, melyen magabiztos 17:5-ös győzelmet aratott az osztrák trió felett. Az aranyérmet az oroszok szerezték meg a spanyolok előtt. A bronzmérkőzésig a légpisztolyos leányegyüttes is bravúrosan menetelt, az éremcsata pedig nem akármilyen izgalmakat tartogatott. Sokáig úgy tűnt, a Fábián Sára, Berde Viktória, Ozsváth Réka összetételű hármas sima vereséget szenved az oroszoktól, azonban a magyar lányok 12:2-es hátrányban egyszerűen megtáltosodtak, és átvették a vezetést.
Aszomcsik bakija zárta a légpisztolyos leány bronzmeccset Forrás: ISSF
Aszomcsik bakija zárta a légpisztolyos leány bronzmeccset Forrás: ISSF
A következő sorozat hosszú idő után az oroszoké lett, így 14:14-nél jöttek a mindent eldöntő lövések. A magyaroknak ekkor sem remegett meg a kezük, az orosz Anna Aszomcsiknak pedig annyira, hogy talán az egész Európa-bajnokság legrosszabbul sikerült kísérletét adta le. Mesébe illő körülmények között 16:14-re nyert, és bronzérmes lett a piros-fehér-zöld csapat. Vasárnap a csapatok és a vegyes párosok küzdelmeire került a sor a 10 méteres korosztályos versenyszámokban. A Kiss Viktor, Török Ferenc, Klenczner Márton alkotta légpuskás együttes a 6., a Rédecsi Máté, Klem Barnabás, Tóth Máté alkotta légpisztolyos csapat a 10. helyen zárt. A légpisztolyos vegyes párosok versenyében Fábián és Klem a 14., Berde és Tóth M. a 20, a légpuskások között Mészáros és Török a 6., Bajos és Kiss a 8. lett. További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.