UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-05-25 17:28

Kézilabda: közel az élvonalhoz a NEKA férfi juniorcsapata, amely megérett a feljutásra

Tizenkilencből tizennyolc mérkőzésen nyert eddig a férfi kézilabda NB I/B-ben a NEKA együttese, és így karnyújtásnyira áll a bajnoki címtől, valamint a feljutástól. A balatonbogláriak vezetőedzőjét, Sótonyi Lászlót kérdeztük.

Története első szezonját tölti az élvonalban, és nagy valószínűleg szerint meg is őrzi tagságát a legjobbak között a Boglári Akadémia-SZISE szinte kizárólag utánpótláskorúakra építő női együttese. S mindössze három találkozó választja el a Nemzeti Kézilabda Akadémia férfi juniorcsapatát attól, hogy csatlakozzon az elit társasághoz. Mindössze egy vereséggel (és tizennyolc sikerrel) a tabella élén állnak, már csupán a BFKA-Veszprém U22-es gárdája jelent veszélyt rájuk. A hátralévő három fordulóban két győzelem is elég az aranyérmemhez: a Budai Farkasok és az Ajka ellen idegenben, a Tatával pedig hazai pályán játszik a csapat.

Sótonyi László szerint érettebb játékot mutat a csapata mint az évad elején Forrás: NEKA
Sótonyi László szerint érettebb játékot mutat a csapata mint az évad elején Forrás: NEKA
„Nem így vágtunk neki a szezonnak, hogy a bajnokság ezen időszakában így fogunk állni – kezdte Sótonyi László vezetőedző az Utánpótlássportnak. – Túl az eredményességen és a sok ponton, rengeteget dolgoztak és fejlődtek a fiúk. Elsősorban játékértésben látom az előrelépést, jobban tudnak most már egy-egy helyzetet értelmezni mind védekezésben, mind pedig támadásban.” Még az a három mérkőzés persze hátra van, és most csakis ezekre a feladatokra fókuszál a társaság. „Hozzávetőlegesen félévente beszélünk arról, hogy van egy álmunk, de alapvetően meccsről meccsre készülünk, és ez most sincsen másképpen. Kézzel fogható közelségbe került a nagy cél, a bajnoki cím, de attól még ugyanúgy gyűjteni kell a pontokat. Viszont azt jó látni, hogy megvan az önbizalom a játékosokban, tudják, mennyit dolgoztak, ezért nem féltem őket a bajnoki hajrában sem.” Ha jól alakul a vége, az ősztől a legjobbak között harcolhatnak a bogláriak, ami nyilvánvalóan egy hatalmas lépcsőfok lesz az együttesnek. „Teljesen egyértelmű, hogy szükségünk lesz a többi akadémia segítségére, a legnagyobb tehetségeik nálunk jelentős élvonalbeli tapasztalathoz juthatnának. Egyébként biztosan rámegy majd néhány meccs arra, hogy felvegyük az erő- és sebességkülönbséget. Viszont látunk példákat arra, hogy az első osztály mennyire jó környezet a fiatal játékosok fejlődésére, a célunk, hogy a húsz-huszonegy sportolónkkal mi is ezt támasszuk alá.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.