UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2021-05-27 17:12

Kajak-kenu: jégesővel tarkított utolsó felmérőversenyt tartottak az utánpótláskorúaknak

A fiú kajakosok között Kurucz Levente, a leány kenusok között Gönczöl Laura emelkedett ki az utánpótláskorúak – az időjárás miatt korábban véget ért – szolnoki tájékoztatóversenyén.

Főpróbát tartottak az ifjúsági korú (U18-U17) kajakosok és kenusok Szolnokon, a már éles válogatóversenyek előtt. Az első ilyen eseményt június 18-án és 19-én tartják ugyanott, s bár ezúttal a különleges időjárási körülmények miatt nem feltétlenül születtek reális eredmények, a mostani győztesek azért a folytatásban is bízhatnak a jó eredményekben. A kajakos fiúk futamaiban Kurucz Levente szerepelt kiválóan, az első napon 200 és 1000 méteren sem volt nála gyorsabb rivális, a másnap tartott 500 méteres futamban viharos körülmények mellett a negyedik lett, a harmadik siker az MTK Budapest sportolója, Panyik Zsombor gyűjtötte be. Közben a kajakkettesek 1000 m-es viadalát a Lágymányosi Spari Vízisport duója, Mizsér Márk és Trombitás Péter nyerte. A lányok mezőnyében egyesben három futamban három különböző győztes avattak: 200-on Fojt Sára (KSI), 500-on Ujfalvi Laura (UTE), 1000 méteren pedig Decsi Dorina (Nagykanizsa) örülhetett. A párosdöntőket pedig elmosta a jégeső. Az esemény után a kajakosok szövetségi kapitánya, Makrai Csaba elmondta, elégedett a versenyzőkkel, akik amíg lehetett, a második napon tapasztalt irreális körülmények között is helyt álltak, külön kiemelte a fiúk mezőnyéből kiemelkedő Kurucz Levente teljesítményét.

Gönczöl Laura (jobbra) három számban is nyert a szolnoki felmérőversenyen Forrás: MKKSZ
Gönczöl Laura (jobbra) három számban is nyert a szolnoki felmérőversenyen Forrás: MKKSZ
A kenus fiúk csupán egyetlen egyéni számban mentek 1000 méteren, az pedig Böszörményi Bendegúz (Borsodi Örökmozgó) sikerével zárult. A párosok versenyében 500-on és 1000-en is a Rumi Gergő (Győr), Molnár Csanád (Szeged) egység diadalmaskodott. Eközben a lányok mezőnyében Gönczöl Laura (PACS-PACS SE) triplázott: C – 1 200 méteren, valamint klubtársával, Opavszky Rékával kiegészülve páros 200 és 500 m-en sem talált legyőzőre. A viadal után a kenusok szövetségi kapitánya, ifj. Foltán László elmondta, büszke rá, hogy a zord körülmények között mindenki keményen odatette magát, és senki sem dobta el a lapátot. Többi kiemelkedő teljesítmény is látott, valamint megjegyezte, számolni kell azzal, hogy egy darabig még nem jön el az igazán jó idő. További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.