UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2021-05-29 21:12

Birkózás: öt magyar aranyérem született a dorogi Fekete Gyémánt-kupán

Szombaton Dorogon rendezték meg az év első válogatóversenyét a junior kötöttfogású birkózóknak. A viadalon nyolc ország, 106 birkózója indult el. A magyar versenyzők nem a nemzeti válogatott, hanem a saját klubjaik színeiben vettek részt az eseményen, a tíz súlycsoportból összesen öt aranyérmet gyűjtöttek be a hazai tehetségek.

A magyar birkózók mellett cseh, ukrán, svéd, holland, szlovák, dán és moldovai versenyzők színesítették az év első, hazai junior nemzetközi versenyén Dorogon – írja az MBSZ beszámolója az eseményről. A mezőnyben a múlt héten Szkopjéban U23-as Európa-bajnoki ezüstérmet szerző svéd Niklas Öhlén, és a felnőtt Európa-bajnoki ötödik dán Turpal Bisultanov is jelen volt, mindkét tehetséges versenyző aranyérmet szerzett súlycsoportjában, Öhlén ráadásul a legtöbb indulót felvonultató, 67 kilogrammos súlycsoportban hódította el az aranyérmet.

Forrás: MBSZ
Forrás: MBSZ
A magyarok közül öten állhattak fel a dobogó tetejére, közülük Rafael Dániel a legkisebb kategóriában (55 kg) végzett az első helyezen, míg a 72 kilóban a kadét világ- és Európa-bajoki bronzérmes Tösmagi Attila ünnepelhetett elsőséget. Eközben a 77 kilóban a hazai pályán versenyző Klányi Krisztofer, a 82-ben Dömök Péter, illetve a 97 kg-ban pedig Mohl Richárd bizonyult a legjobbnak. A magyar szövetség tájékoztatása szerint a csapatpontversenyben végül az egy arany- és négy bronzérmet, valamint egy negyedik és két ötödik helyezést szerző cseh válogatott szerezte a legtöbb pontot, megelőzve a második ukrán csapatot és a harmadik Budapesti Honvédot.

A junior kötöttfogású válogató győztesei: 55 kg: Rafael Dániel (Soltvadkerti TE) 60 kg: Vojtovics Vologyimir (ukrán) 63 kg: Eriomenco Vitale (moldovai) 67 kg: Niklas Öhlen (svéd) 72 kg: Tösmagi Attila (ESMTK) 77 kg: Klányi Krisztofer (Dorogi NC) 82 kg: Dömök Péter (FTC) 87 kg: Turpal Bisultanov (dán) 97 kg: Mohl Richárd (ESMTK) 130 kg: Marcel Albini (cseh) Csapatpontverseny: 1. Csehország 2. Ukrajna 3. Budapesti Honvéd SE

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.