- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Vízilabda: FTC–UVSE döntő a fiú ifjúsági bajnokságban

Szombaton a fiú ifjúsági vízilabda-bajnokság nyolcas fináléjának elődöntőit rendezték a fővárosi Hajós Alfréd Sportuszodában.

Az FTC magabiztosan jutott el a döntőig Forrás: fradi.hu [1]

Az FTC magabiztosan jutott el a döntőig  •  Forrás: fradi.hu

A legjobb négy csapat között az egyik párosításban a Szolnokot fölényesen legyőző FTC és a Debrecen ellen némileg megszenvedő BVSC-Zugló volt érdekelt. A meccs első negyede után egy góllal a zöld-fehér együttes volt a jobb, a félidőre pedig négygólosra növelte előnyét, miután a zuglóiak nem találtak kapuba a második felvonásban (6–2). A folytatásban is a Nyéki Balázs irányította ferencvárosiak uralták a játékot, a Dabrowski Norbert által vezetett BVSC hátránya egyre csak nőtt. Az FTC-ben Szabó II. Bence és Varga Bence is három találatig jutott, és végül 12–5-re, megérdemelten nyert a csapatuk.

A másik elődöntőbe az UVSE az Eger, a KSI a Vasas gárdáján keresztül masírozott be nagyon magabiztosan. A döntőért vívott mérkőzés igazi hullámvasútnak bizonyult a csapatok számára.

Az UVSE ötméteresekkel győzte le a KSI-t az elődöntőben Fotó: Varga Jennifer/UVSE [2]

Az UVSE ötméteresekkel győzte le a KSI-t az elődöntőben  •  Fotó: Varga Jennifer/UVSE

A Vincze Balázs edzette UVSE kezdett jobban, és az első nyolc perc végén 4–2-re vezetett, majd a második negyedet is góllal nyitotta, Horváth János KSI-je viszont megfordította a találkozó állását, sőt, a harmadik negyed utolsó percében – az ekkor három gólt jegyző Pető Attila élenjárásával – már 11–7-re húzott el. Pár másodperccel a harmadik játékrész vége előtt Belényesi Dávid emberelőnyös gólja azonban ismét belátható távolságra hozta vissza az UVSE-t. A lilák pedig  elhitték, hogy lehet még keresnivalójuk, Molnár Erik két ötméterest is értékesített, és már csak egy gól volt a különbség a két alakulat között. Az egyenlítéshez Fekete Paolo bravúros ejtése kellett, és miután a KSI csak érvénytelen góllal tudott válaszolni minderre az utolsó másodpercekben, jöhettek az ötméteresek (11–11). Az első öt páros után mindkét csapatból egy-egy játékos rontott, majd az UVSE kapujába becserélt Kokas Gáspár kifogott ellenfelén, a döntőbe jutást érő találatot pedig – az első sorozatban éppen hibázó – Lehoczky András zúdította be (17–16).

Az elődöntőket megelőző 5-8. helyért vívott összecsapásokon a Szolnok a Debrecent, az Eger a Vasast győzte le egyaránt 10–9-re. Így vasárnap a hetedik helyért Debrecen–Vasas, az ötödikért Szolnok–Eger, a harmadikért BVSC-Zugló–KSI meccseket a rendeznek, a bajnoki cím sorsa pedig a 16 óra 30 perckor kezdődő FTC–UVSE rangadón dől el.

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN [3] a sportági aloldalunkon.