UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-05-30 18:42

Kézilabda: Kürthi Laurának gyerekkori álma vált valóra a Final Four-szerepléssel és a bronzmeccsen lőtt góllal

A Győri Audi ETO KC 19 éves jobbátlövője, Kürthi Laura góllal hálálta meg Ambros Martín bizalmát a budapesti női kézilabda BL Final Four magabiztosan megnyert bronzmérkőzésén.

Igazi erődemonstrációt tartott a Győri Audi ETO KC vasárnap a CSZKA Moszkva elleni bronzmérkőzésen, miután a szombati elődöntőben hétméteresekkel kapott ki a Brest Bretagne együttesétől. A harmadik helyért játszott, 32–21-re magabiztosan megnyert összecsapás hajrájában pályára lépett a 19 éves Kürthi Laura is, aki szép góllal köszönte meg a lehetőséget a szakvezetésnek.

Kürthi Laura góllal tette emlékezetessé pályafutása első BL Final Fourját Forrás: Győri Audi ETO KC
Kürthi Laura góllal tette emlékezetessé pályafutása első BL Final Fourját Forrás: Győri Audi ETO KC
„Természetesen én is nagyon csalódott voltam tegnap, hiszen azért érkeztünk, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját – nyilatkozta a mérkőzés után a 19 esztendős korosztályos válogatott jobbátlövő. – Viszont, hogy már így alakult, mindenképpen szerettük volna hazavinni a bronzérmet, ami sikerült is, aminek örülök, ahogyan a gólomnak is. A pályán szerettem volna kihozni magamból a maximumot, szép emlékként fogok visszatekinteni erre a Final Fourra.” Kürthivel kapcsolatos korábbi hír, hogy távozik Győrből, igaz, csak ideiglenesen: a következő évadot az MTK Budapest csapatában tölti. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.