UtánpótlásSport Vívás: bronzérmes a junior női kardcsapat a rijádi korosztályos vb-n (részletek hamarosan...)
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2021-06-01 12:54

Kosárlabda: a 18 éves Maronka Zsombor jelentkezett az idei NBA-draftra

A spanyol felnőttélvonalban (ACB) szereplő Joventut Badalona 18 éves játékosa, Maronka Zsombor jelentkezett az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság, az NBA draftjára – számolt be a hírről a kezdo5.hu.

A 208 centiméter magas kosárlabdázó, Maronka Zsombor a jelenlegi évadban már két alkalommal is játszott a Joventut Badalona csapatában a spanyol elsőosztályú bajnokságban (ACB), eközben pedig az Európa-kupában is debütálhtatott. Az erőcsatár és a center poszton is bevethető fiatal úgy döntött, jelentkezik a 2021-es NBA-draftra – ezt a tehetség játékosügynöke, Guillermo Bermejo jelentette be vasárnap.

Maronka Zsombort is kiválaszthatják a világ legjobb bajnokságában Forrás: hirvidek.hu
Maronka Zsombort is kiválaszthatják a világ legjobb bajnokságában Forrás: hirvidek.hu
A legtehetségesebb kosarasok játékosbörzéjét július 29-én rendezik majd New Yorkban. Maronka mostani jelentkezése még csupán az „early entry", vagyis az előzetes listára vonatkozik, innen még ugyan vissza lehet lépni, viszont már ezáltal is megismerkedhetnek a nevével a játékosmegfigyelők. Maronka Zsombor jelenlegi kontraktusa 2023-ig él a badalonai együttesben. A Joventut június 1-jén, kedden a Hanga Ádámot soraiban tudó Barcelona ellen kezdi meg szereplését a spanyol liga rájátszásában. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.