- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Strandröplabda: főtáblára jutott Szófiában Hajós Artúr és Stréli Bence kettőse

A strandröplabdázók szófiai World Tour-versenyén a férfiak küzdelmeiben a felnőtt bajnoki címvédő és ifjúsági olimpiai negyedik Hajós Artúr és Stréli Bence duóját a 13. helyen emelték ki a selejtezőben, így a 4. kiemelt dél-afrikai páros ellen kezdtek, akiket két viszonylag szoros játszmában győztek le kora délután (21:18, 21:19).

Hajós és Stréli főtáblás Bulgáriában Forrás: MRSZ [1]

Hajós és Stréli főtáblás Bulgáriában  •  Forrás: MRSZ

Az MRSZ tájékoztatása szerint [2] ezután a második körben az SRSE 20 éves játékosainak az 5. helyen kiemelt amerikaiak következtek, akiket az első játszmában csak a ráadásban tudtak legyőzni 22:20-ra, a második szettet viszont ehhez képest simán, 21:17-re hozták, így a főtáblára kerültek.

Itt a 12. kiemelési számot kapták, ami azt jelenti, hogy a D-csoportban az 5. kiemelt olasz páros ellen kezdenek, s második ellenfelük egy bolgár–francia párharc győztese vagy vesztese lesz, attól függően, hogy ők hogyan zárják az első találkozót.

A tavalyi U20-as Eb-n ötödik és felnőtt ob-bronzérmes Vasvári testvérek, Eszter (19) és Zsófi (16) a 12. helyen lettek kiemelve a selejtezőben, és 21:9, 21:11-re kaptak ki az 5. kiemelt ukrán párostól, így számukra befejeződött a viadal.

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN [3] a sportági aloldalunkon.