- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Birkózás: Elekes kadét Európa-bajnok lett, Nyikos bronzérmet nyert Bulgáriában

A 2018 óta veretlen serdülő Európa-bajnok Elekes Enikő meggyőző teljesítményt nyújtva, bejutott szerdán a bulgáriai kadét Európa-bajnokság 65 kilogrammos mezőnyének döntőjébe, mivel legyőzte a litván Cesnauskaitét, a lengyel Nowosadot és az orosz Cserniskovát.

Elekes Enikő (balra) Európa-bajnokságot nyert [1]

Elekes Enikő (balra) Európa-bajnokságot nyert

A csütörtök esti aranycsatában az ukrán Konsztantinova következett. És neki sem kegyelmezett a KIMBA versenyzője: fölényesen technikai tussal Európa-bajnok lett Szamokovban.

A 73 kilogrammosok között Nyikos Veronika szerdán a bolgár Georgievát és a román Scarlatescut felülmúlva bejutott az elődöntőbe, ott azonban óriási csatában kikapott a lengyel Cubertől, így a bronzmérkőzésen volt érdekelt csütörtökön, amelyen a vigaszág győztesével, a belorusz Patapoviccsal kellett megküzdenie.

Az első a riválisé volt, ám utána egyértelműen „magyar” percek következtek, ez pedig azt is jelentette, hogy életében először világverseny dobogójára, annak is a harmadik fokára állhat.

A holnapi program is izgalmasnak ígérkezik a mieink szempontjából: László Nikolett (46 kg) és Osváth-Nagy Noémi is bronzmérkőzésen lesz érdekelt.

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN [2] a sportági aloldalunkon.