UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2021-06-17 16:09

Vízilabda: Argentína visszalépett a férfi juniorvébé rendezésétől

Nem Buenos Aires ad otthon a férfi vízilabdázók idei junior-világbajnokságának; az eseménynek új helyszínt keres a nemzetközi szövetség.

A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) döntéshozói az argentin szervezettel közösen úgy határoztak, hogy a koronavírus-járvány erőteljes jelenléte miatt nem Dél-Amerikában rendezik meg a férfi vízilabdázók junior-világbajnokságát – számol be a hazai szövetség honlapja.

Vigvári Venel az egyik vezéregyénisége lehet a juniorválogatottnak a vébén Forrás: fradi.hu
Vigvári Venel az egyik vezéregyénisége lehet a juniorválogatottnak a vébén Forrás: fradi.hu
A junior-világbajnokságnak eredetileg az argentin főváros, Buenos Aires adott volna otthont augusztus 28. és szeptember 5. között, ám a határozat után nyilvánvalóvá vált, nem ezen a helyszínen bonyolítják le az eseményt. Biztató hír, hogy a tornát nem törlik az idei versenynaptárból, és várhatóan az új helyszínt is hamarosan megjelölik. A juniorok, azaz az U20-as korosztály világbajnokságán legutóbb 2019 decemberében jártak a magyarok. Akkor a Kemény Kristóf által irányított nemzeti együttes a kilencedik helyen zárt Kuvaitban. A mostani, Cseh Sándor szakmai vezetése mellett készülő gárda talán minden eddiginél reményteljesebben várhatja a megméretést, hiszen a csapat nagy része már az ob I-ben is meghatározó játékosnak számít. Többek között a keret tagja az FTC-ből a már felnőttválogatottban is bemutatkozott Vigvári Vendel és az OSC-be frissen szerződött öccse, a felnőttélvonal góllövőlistáján második helyen végzett Vigvári Vince, valamint az olimpiai bő keretben is megtalálható, Szolnokot erősítő Konarik Ákos is.

A férfi juniorválogatott bő kerete: Kapusok: Korom Dániel Gyapjas Brendon Danka Benedek Mezőnyjátékosok: Gábor Lőrinc Bozó Péter Bóbis Botond Batizi Benedek Nyíri Balázs Szabó Bence Vigvári Vendel Vigvári Vince Aranyi Máté Molnár Erik Kevi Bendegúz Mészáros Mátyás Vámosi Bertold Sziládi Kristóf Konarik Ákos Szeghalmi Zsombor Pető Attila

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.