- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Öttusa: kemény munka vár Tamás Botondra a világversenyek előtt

Tavaly év vége óta ahány versenyen elindult az U17-es korosztályban, annyit nyert meg itthon az UTE 16 éves öttusázója, Tamás Botond. Ezek között válogatóviadalok és maga az országos bajnokság is szerepel, de a 2005-ben született ígéret az U19-esek ob-ján is bronzérmet érdemelt ki, és a juniorokén is az előkelő hetedik helyen végzett. Véleménye szerint azonban nem az év első felében mutatott teljesítmény lesz a mérvadó az idén.

Kemény munka vár Tamás Botondra a világversenyek előtt [1]

Kemény munka vár Tamás Botondra a világversenyek előtt

„Örülök az érmeknek, de az eredmény az első félév során nem volt elsődleges. A következő két hónapban jön majd a jelentős munka, hiszen augusztus végén, szeptember elején Európa- és világbajnokságot is rendeznek a korosztályom számára. Az első félévben inkább olyan számokra helyeztem a hangsúlyt, mint a vívás, hiszen jövőre már U19-es leszek, és minden versenyen nagy jelentőséggel bír majd. Szerencsére az utóbbi alkalmakkor már egészen jól ment az idősebbek között. Bár az U19-es ob-n pont a vívással nem voltam elégedett.”

A korosztályos világversenyek időpontjait a járványhelyzet miatt többször is módosították már. Tibolya Péter tanítványa bízik benne, ezúttal a felkészülés során elvégzett munkát világeseményen is kamatoztathatja majd.

„Most két hét pihenőt kaptam, aztán elkezdődik a kemény munka. A fizikai számok előtérbe kerülnek, de mind az öt számban lesznek edzéseim. Így, hogy nincs iskola, sokkal könnyebb lesz összehozni az edzéseket. A várakozásokról nehéz bármit is mondani, hiszen nem ismerem az ellenfeleket. Remélem, az itthoni teljesítményemmel kint is sikeres lehetek. Abban is bízom, most már nem halasztják el a versenyeket, és nagyjából két év után újra nemzetközi porondon szerepelhetek. A felkészülésem rendben halad. Az eredményesség egyik kulcsa lehet, hogy a klubban nagyszerűen vannak összehangolva az edzések.”

Hogy Botond elérje a céljait, abban a Mol Alapítvány is igyekszik segíteni. A szervezet támogatásából vívóruházatot és futóórát is vásárolhatott a fiatal sportoló.

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN [2] a sportági aloldalunkon.