- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Birkózás: ezüstérmet szerzett a kötöttfogású Lévai Levente a bulgáriai kadét Eb-n

A kötöttfogásúak 60 kilogrammos mezőnyében állt szőnyegre Lévai Levente a bulgáriai kadet Európa-bajnokság szombati napján, ahol az első pillanattól kezdve magabiztosan menetelt előre, mindhárom aznapi meccsét megnyerve.

Forrás: Magyar Birkózó Szövetség [1]

 •  Forrás: Magyar Birkózó Szövetség

A Honvéd ifjú birkózója a nyolcaddöntőben kezdett, ahol Pablo Gomez Munozzal találkozott. Lévai már a szünetben 5–0-ra vezetett, a második menetben pedig egy aláfordulásból levitte és karhozzáfogással egyből meg is pörgette vetélytársát, amivel végleg eldöntötte az összecsapást (9–0). A negyeddöntőben a német Eugene Schell várt a magyar sportolóra, akit hasonlóan magabiztosan gyűrt le egy emelés és levitel után, 8–0 arányban. A legjobb négy között az addigi leginkább kiélezett meccsét vívta Lévai a román Iulian Lungu ellen, stabil teljesítményének köszönhetően azonban itt is ő kerekedett felül: 5–1 lett a végeredmény a magyar fiú számára.

A súlycsoport döntőjére vasárnap délután került sor, a szőnyeg másik felén az azeri Farid Khalilov várt Lévaira.  A kezdés itt is jól sikerült, egy perccel a vége előtt még Lévai vezetett, a „hajrában” viszont egy pörgetéssel, majd levitellel Khalilov beállította a végeredményt (6–3), amivel nem sikerült újabb aranyérmet szerezni a magyar csapat számára.

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN [2] a sportági aloldalunkon.