- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Fallabda: Chukwu Hannah legyőzte az U19-es Európa-bajnokot, majd megsérült Odensében

A héten ismét rangos versenyen járt a magyar női bajnok fallabdázó, Chukwu Hannah. A tatabányai Squashberek SE ígérete ezúttal Dániában, az Odense Openen mérette meg magát. Farkas János még mindig csak 17 éves tanítványa a negyeddöntőben nagyszerű játékkal rukkolt elő, és 47 perc alatt 3:2-re győzte le a 2019-ben U19-es Európa-bajnoki címet szerző, második kiemelt lengyelt, Karina Tymát.

Chukwu Hannah legyőzte az U19-es Európa-bajnokot, majd megsérült Odensében Fotó: Lea Barbeau [1]

Chukwu Hannah legyőzte az U19-es Európa-bajnokot, majd megsérült Odensében  •  Fotó: Lea Barbeau

A döntőbe jutásért az egyiptomi Nour Aboulmakarimon keresztül vezetett volna Chukwu útja, azonban a nigériai apától és magyar anyától származó versenyző a harmadik szettben lábsérülést szenvedett, így kénytelen volt feladni a találkozót.

„Sajnos a bokasérülésem miatt megszakadt az elődöntő az egyiptomi ellenfelemmel – számolt be Chukwu a sportolói közösségi oldalán. –Magabiztos játékkal, bár két szett hátrányból a harmadik szettben döntetlen állásnál elcsúsztam, és meghúzódott a jobb bokám. Nem folytattam a játékot, nehezen tudtam mozogni, illetve nem akartam, hogy nagyobb baj legyen. Nour Aboulmakarimmal most szorosabb meccset játszottam, mint másfél évvel ezelőtt a British Junior Openen. Felkészültem a játékstílusára. Nagyon sajnálom, hogy így alakult a befejezés, viszont úgy gondolom, nincs szégyellni valóm helyezés miatt, amellyel értékes ranglistapontokat szereztem.”

Chukwu vasárnap már Franciaországba utazott, ahol három hetet edz a mulhouse-i csapatával, melyben kettős játékengedélyének köszönhetően érdekelt.

További korosztályos hírek FALLABDÁBAN [2] a sportági aloldalunkon