- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Triatlon: visszafogott magyar szereplést hozott az ausztriai junior Eb, a végén a mixváltó bejött ötödiknek

Pénteken az egyéni selejtezőkkel kezdődött a juniorkorosztály számára az ausztriai Kitzbühelben rendezett triatlon Európa-bajnokság. Az első akadályokat jól vették a mieink: a fiúk közül Dobi Gergő, Hóbor Zalán és Molnár Péter, a lányok mezőnyében Dobi Lili, Horváth Karol és Kropkó Márta jutott a legjobb harminc közé, vagyis az A döntőbe.

A mixváltó ötödik helye jelentette a legjobb magyar eredményt a kitzbüheli junior Eb-n Forrás: European Triathlon Union [1]

A mixváltó ötödik helye jelentette a legjobb magyar eredményt a kitzbüheli junior Eb-n  •  Forrás: European Triathlon Union

A szombati fináléban, bár helytálltak, a közvetlen élmezőnybe nem tudtak betörni a magyar fiatalok. A leánydöntőben Horváth a 11., Dobi a 15., Kropkó a 25. helyet szerezte meg, miközben a fiúk utolsó futamában Hóbor a 18., Dobi a 21., Molnár pedig a 24. helyen ért célba.

Vasárnap a mixváltók küzdelmeivel zárult a kontinensverseny: a magyar egység Dobi Lili, Hóbor Zalán, Horváth Karol, Dobi Gergő összeállításban jó hajrával az ötödik lett, s így kétségkívül, pozitív zárással térhet haza Kitzbühelből.

További korosztályos hírek TRIATLONBAN  [2]a sportági aloldalunkon.