- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Új kezdeményezés támogatja a hazai autó- és motorsport fiatal versenyzőit

A Motorsport Talent Management egy független szervezet, amely kifejezetten a motorsportok közegében foglalkozik szponzorációval, sportszakmai menedzseléssel, fizikális és mentális felkészítéssel, illetve a kommunikáció és a jogot érintő ügyek terén is szolgáltatásokat nyújt a támogatott versenyzőknek; tulajdonképpen megfelelő szakmai háttérrel igyekszik segíteni, támogatni a sportolókat, ezzel hozzájárulva a teljesítményük növeléséhez.

Balról Zsigovits Norbert, Vida Benedek, Szőke Márk Forrás: Motorsport Talent Management [1]

Balról Zsigovits Norbert, Vida Benedek, Szőke Márk  •  Forrás: Motorsport Talent Management

A Budai Várban kedd délelőtt tartott sajtótájékoztatójukon a szervezet ügyvezető igazgatója, Őry Tamás és Hadobás Ádám, a budapesti SuperEnduro GP főszervezője, az egyik új sportprogram vezetője ismertette a koncepciót a megjelenteknek, miszerint a MOTAM két sportprogramot karolt fel a 2021-es szezontól, melyekben a cél, hogy a magyar tehetségek tartósan, világbajnoki szinten versenyezhessenek. Mellettük bemutatkozott a három, 2021-től támogatott sportoló is: a 2006-os születésű gokartos, Vida Benedek, aki a Rotax Max Challenge Euro Trophy és a Central European Rotax Max Challenge mezőnyében szerepel, illetve két endurós (ami tulajdonképpen a rally kétkerekű verziója) versenyző, Zsigovits Norbert (1999) és Szőke Márk. Utóbbiak az újonnan alakult Enduro Team Hungary színeiben száguldanak a Borilli FIM EnduroGP-n.

A vállalkozást vezető Őry Tamást a szakmai háttérről, a kiválasztásról és a célokról is kérdeztük a sajtótájékoztatón.

„Tulajdonképpen bárki lehet „befutó”, mindenkinek megadjuk az esélyt. Rengeteg dolog számít, hogy ki mellett tesszük le a voksunkat: a méréseink eredményei, az aktuális életszakasz, mentális és fizikai képességek – ezek mind elengedhetetlenek ahhoz, hogy valaki jól teljesítsen a technikai sportokban. A gyors és megfelelő döntéskészség is rendkívül hangsúlyos, sőt, elengedhetetlen. Aki átmegy ezeken az átfogó teszteken, abban megvan az „x-faktor”, onnantól a mi feladatunk az, hogy ezt kihozzuk belőle. Közösen tervezzük meg és építjük fel a pályafutásukat, amihez olyan szakmai stábot biztosítunk, amivel a nemzetközi porondon is versenyképesnek lehet lenni, hiszen kulcsfontosságú, hogy a feltételek a külföldi ellenfelekkel összevetve nagyjából azonosak legyenek – magyarázza Őry, aki komoly terveket is említ. – Csak a legmagasabb célokért érdemes versenyezni. Egyértelmű, világbajnokokat szeretnénk nevelni minden szakágban.”

További korosztályos híreink MOTORSPORTBAN [2] a sportági aloldalunkon.