UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2021-06-27 09:10

Tenisz: Tóth Amarissa és Szabanin Natália is eredményesen hangolt a közelgő Wimbledonra

A 18 éves Tóth Amarissa párosban győzött az antalyai salakpályás tenisztornán, eközben ugyanezen a borításon a 17 éves Szabanin Natália pedig egyesben az elődöntőig jutott az alkmaari ITF-viadalon.

A juniorok július 5-én kezdődő wimbledoni tornája előtt az MTK Budapest fiataljai sikeres hetet zártak, hiszen a közelmúltban párosban korosztályos Roland Garros döntőig menetelő Tóth Amarissa (18) ezúttal tornát nyert Antalyában a török Basak Beraydinnal az oldalán.

Tóth Amarissa a Roland Garros döntő után most tornát nyert Antalyában Forrás: huntennis.hu
Tóth Amarissa a Roland Garros döntő után most tornát nyert Antalyában Forrás: huntennis.hu
A 15 ezer dollár összdíjazású, törökországi salakpályás ITF-torna döntőjében Tóthék az amerikai Jessie Aney, Christina Rosca kettőst múlták felül három felvonásban. Az első játszmát öt brék is tarkította, de végül az amerikai duóé lett az 6:4-el, azonban a magyar-török egység a második szettben esélyt sem hagyott ellenfelének (6:1), így jöhetett a mindent eldöntő szuper tiebreak. Amelyet Amarissáék bírtak jobban idegekkel, és végül 10-7-re megnyerték azt, ezzel pedig a trófea is hozzájuk került. Eközben az alkmaari salakon a kék-fehér egyesület másik tehetsége, Szabanin Natália (17) lépett pályára egyesben. A junior világranglista 12. helyén magyar lány a hazai környezetben szereplő, holland Quirine Lemoine-val találkozott az elődöntőben, miután Szabanin az addig vezető három mérkőzésen is szettveszteség nélkül jutott át. Ám az ötödik kiemelt, holland rivális a legjobb négy között már túl nagy falatnak bizonyult. Natália egy óra hét perc alatt 6:2, 6:2-re vereséget szenvedett, viszont az egész héten mutatott játéka biztató előjel lehet a nyolc nap múlva rajtoló füvespályás Grand Slam-torna előtt. További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.