UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-06-28 14:55

Kézi: kemény dániai torna, aztán annál is nehezebb keretszűkítés vár a juniorválogatottra a siófoki siker után

Százszázalékos mérleggel nyerte meg a siófoki Négy Nemzet-tornát az U19-es Eb-re készülő junior leány kézilabda-válogatott. Ifj. Kiss Szilárd szövetségi edzőt a tapasztalatokról és kontinensversenyig elvégzendő teendőkről kérdeztük.

Nagyszerűen kezdte az Európa-bajnoki felkészülést a junior leány kézilabda-válogatott, a siófoki Négy Nemzet-tornán a svájciakat, a hollandokat és az oroszokat is legyőzve diadalmaskodott. A társaság szűk két év után játszott újra mérkőzést, ezért a mutatott játék még nem volt hibátlan, de ifj. Kiss Szilárd szövetségi edző szerint az esemény tökéletesen megfelelt a céljának.

Magabiztosan nyerte meg a siófoki felkészülési tornát a juniorválogatott Forrás: MKSZ
Magabiztosan nyerte meg a siófoki felkészülési tornát a juniorválogatott Forrás: MKSZ
„Jó volt kimondani újra, hogy meccsnap van, legalábbis válogatott szinten – kezdte az Utánpótlássportnak az elmúlt évadban az NB I-ben szereplő Boglári Akadémia-SZISE alakulatát irányító tréner. – Újra hallgattuk a himnuszt, előjöttek azért érzelmek is, jó itt lenni. Huszonkét játékos alkotta a tornán a keretet, közülük tizennyolcat viszünk magunkkal a dániai tornára, de a végleges Európa-bajnoki csapatot igazából csak az után hirdetjük ki. Még sok kérdésre kell választ kapnunk a rajtig, de annak nagyon örülünk, hogy újra közönség előtt játszhattunk.” A szakmai stáb egyik legfontosabb feladata a celjei Európa-bajnokságig a jobb oldalról hiányzók pótlása lesz. „Nekiálltunk dolgozni ezen is, megvan az a négy ember, aki folyamatosan fog azon a poszton játszani. Hiszünk bennük, meg fogják oldani ezt a feladatot.”
Ifj. Kiss Szilárdnak és a szakmai stábnak nem lesz egyszerű dolga a keretszűkítéskor Forrás: MKSZ
Ifj. Kiss Szilárdnak és a szakmai stábnak nem lesz egyszerű dolga a keretszűkítéskor Forrás: MKSZ
Kiss a múlt hét elején azt mondta, hogy a következő két torna után jobban látják majd, hol tart a csapat. Vajon mennyivel lett okosabb az első megméretés után? „Annyival tudunk többet, hogy ezekkel a válogatottakkal szemben megmaradt az előnyünk. Ők nem nagyon cseréltek sorokat és nyilván az utazás miatt is kevesebben voltak, a keretszűkítésen valamilyen szinten átestek. Mi próbáltunk az összes játékosunknak lehetőséget adni és közben csapatot is építeni, nem volt egyszerű, de úgy érzem, megfeleltünk a feladatnak. Nehéz döntések állnak majd előttünk a keretszűkítéskor, hiszen ilyenkor szinte nem is lehet jól dönteni.” Az együttes szerdától négynapos tornán vesz részt Dániában, ahol a házigazda mellett a norvégokkal és a svédekkel találkozik.

Junior Négy Nemzet-torna, Siófok MagyarországSvájc 41–29, –Hollandia 31–24, –Oroszország 37–29 A torna végeredménye: 1. Magyarország, 2. Hollandia, 3. Svájc, 4. Oroszország A junior leányválogatott kerete: Kapusok: Bukovszky Anna (Váci NKSE), Csizmadia Fanni (Békéscsabai ENKSE), Németh Kata (Boglári Akadémia-SZISE), Zsigmond Panna (FTC) Jobbszélsők: Feles Diána (HCD Gröbenzell), Pálffy Anna (Váci NKSE) Jobbátlövők:Irányítók: Ballai Borbála (FTC), Besszer Borbála (Alba Fehérvár KC), Farkas Johanna (Boglári Akadémia-SZISE), Kajdon Blanka (Boglári Akadémia-SZISE), Kukely Anna (Békéscsabai ENKSE), Mlinkó Zsófia (Boglári Akadémia-SZISE) Beállók: Bánhidi Barbara (Boglári Akadémia-SZISE), Faragó Luca (Boglári Akadémia-SZISE), Török Lilly (DVSC), Világos Diána (Győri Audi ETO KC) Balátlövők: Bárdy Noémi (Váci NKSE), Ferenczy Diána (FTC), Juhász Gréta (Boglári Akadémia-SZISE), Koronczai Petra (Boglári Akadémia-SZISE) Balszélsők: Mérai Maja (Boglári Akadémia-SZISE), Vámos Míra (Boglári Akadémia-SZISE)

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.