UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-06-30 16:46

„Ha összetartunk, akár a végéig is elmehetünk” – U19-es Eb-re készülő a junior leány kézilabda-válogatott

A két évvel ezelőtti ifjúsági Európa-bajnokság győzteseként tér vissza júliusban Celjébe a junior leány kézilabda-válogatott. A csapat három játékosát, Ballai Borbálát, Farkas Johannát és Kajdon Blankát kérdeztük a kontinenstornáról.

Nem túlzás kijelenteni, hogy a torna egyik esélyeseként készülhet a július nyolcadikán kezdődő, szlovéniai U19-es Európa-bajnokságra a junior leány kézilabda-válogatott. A hangolás első fele jól sikerült: a siófoki Négy Nemzet-tornán a hollandokat, a svájciakat és az oroszokat legyőzve hibátlanul szerepelt az együttes, amely a héten a Dániában rendezendő Skandináv Openen folytatja felkészülését. A két torna között a keretből három játékost kérdeztünk a csapatról, az esélyekről, a várakozásokról.

Farkas Johanna (pirosban) az Eb-n is a válogatott egyik vezére lehet Forrás: MKSZ
Farkas Johanna (pirosban) az Eb-n is a válogatott egyik vezére lehet Forrás: MKSZ
„Nagyon szeretem ezt a csapatot, elképesztően jó a közösség, folyamatosan segítünk egymásnak, rengeteget beszélgetünk, bízom benne, hogy ez az Európa-bajnokságon is egy plusz pont lesz – mondta az Utánpótlássportnak a válogatott irányítója, Farkas Johanna.Kitűztük magunk között az első hely a cél, ebből nem is engedünk. Nyilván meccsről meccsre kell koncentrálnunk, de az a célunk, hogy megnyerjük az idén is az Európa-bajnokságot.” A belső posztok mindegyikén bevethető Ballai Borbála is kiemelte, hogy nagyszerű a korosztályos nemzeti csapathoz tartozni. „Mindenki nagyon örül neki, hogy újra együtt lehetünk, mind a társaság, mind pedig a mérkőzések miatt. Próbáljuk kiélvezni minden percét ennek az időszaknak. Nagyon készülünk várjuk már a tornát. Iszonyatosan tudunk küzdeni harcolni, ezért az gondolom, ha hasonlóképpen összetartunk, akár a végéig elmehetünk az Eb-n.” A csapat másik irányítója, a két évvel ezelőtti kontinensviadal MVP-jének választott Kajdon Blanka is alig várja, hogy visszatérjen Celjébe. „Szerintem nagyon összetartó közösséget alkotunk, játékban van mit fejlődni, de szerencsére maradt még időnk az Eb-rajtig, jó lesz ez, működni fog. Úgy gondolom, esélyesek vagyunk, kell, hogy motiváljon minket a címvédés, de nem szabad kiindulunk a két évvel ezelőtti győzelemből.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.