- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Kenu: az olimpiai csapatba is bekerült Horányi Dóra kicsit tartott az első „felnőttévtől”, de most már úgy érzi, bármi sikerülhet

A nemrégiben véget ért lengyelországi U23-as és ifjúsági kajak-kenu Európa-bajnokságról tizenhat aranyéremmel tért haza a magyar küldöttség. Az UTE 19 esztendős kenusa, Horányi Dóra C1 200 méteren diadalmaskodott, előtte két héttel pedig az ugyancsak Poznanban tartott felnőtt Eb-n 5000 egyesben lett ezüstérmes.

„Számomra is nagy meglepetés ez az év, mert attól féltem, hogy újoncként nem tudok majd érvényesülni az U23-asok között – kezdte az előző év végén korosztályt váltó kenus az Utánpótlássportnak. – Viszont kiválóan sikerült felkészülés van mögöttem, ennek köszönhető ilyen jól megy minden. Mind az edzőm, mind a csapatom mellettem áll, támogat, így azt érzem, bármi sikerülhet.”

Horányi Dóra a felnőtt és az U23-as Eb-n is dobogóra állhatott Forrás: MKKSZ [1]

Horányi Dóra a felnőtt és az U23-as Eb-n is dobogóra állhatott  •  Forrás: MKKSZ

Horányinak nagy csalódás volt a 2020-as esztendő, hiszen az ifik között bizonyítani akart a világ- és Európa-bajnokságon, ám a járvány miatt törölték mindkét eseményt.

„Megviselt, mert az volt az utolsó évem az ifjúsági korosztályban, és nem volt sok lehetőségem kipróbálni magamat a nemzetközi mezőnyben. Kicsit kárpótolt a jól sikerült szegedi ORV, valamint megrendezték a magyar bajnokságot is, ezért a végére nem voltam szomorú. Nagyrészben otthon voltam Vácon, megtaláltam abban a szépséget, hogy egyedül készülök, és kicsit megnyugodott minden körülöttem. Felfrissültem, és utána jó volt visszaállni a rendes kerékvágásba.”

Ez olyannyira sikerült, hogy bekerült a három fős, tokiói női kenus csapatba, s kétszáz egyesben méretheti meg magát az ötkarikás játékokon.

„Még nehéz ezt feldolgozni. Egyáltalán nem úgy álltam a kenuzáshoz, hogy olimpiára szeretnék kijutni, hanem úgy voltam vele, szeretem csinálni, és amennyit lehet, kihozok belőle. Most azonban teljesen felkavarodott az életem, tizenkilenc évesen még biztosan nem lesz könnyű, remélem 2024-ben Párizsban is ott lehetek majd az olimpián.”

További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN [2] a sportági aloldalunkon.