- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Kajak: a hazai válogatót megnyerő Varga Ádámnak egyelőre csak a döntőbe jutás jár a fejében Tokióval kapcsolatban

Nagyszerű hónapokat tudhat maga mögött a tokiói csapatba is bekerült 21 esztendős kajakos, Varga Ádám. A KSI sportolója tavaly az országos bajnokságon és az idei válogatón is megnyerte a királyszámot, mások mellett a világbajnok Kopasz Bálintot is megelőzve. Ezek után természetesen helyet kapott a tokiói csapatban is, a mostani lebonyolításnak köszönhetően ráadásul mindkét hazai klasszis ott lehet a K1 1000 m méter mezőnyében.

Varga Ádám már annak is nagyon örül, hogy bekerült a tokiói csapatba Forrás: MKKSZ [1]

Varga Ádám már annak is nagyon örül, hogy bekerült a tokiói csapatba  •  Forrás: MKKSZ

„Boldog vagyok, hogy tagja lehetek az olimpiai csapatnak, és sikerült számomra két fontos számban kivívnom a lehetőséget – kezdte Varga az Utánpótlássportnak. – Örülök, hogy ezer párosban, valamint a királyszámnak nevezett ezer egyesben is indulhatok, az utóbbiban ráadásul a válogató megnyerésével úgymond A egységként. Igaz, ennek már Tokióban nem lesz nagy jelentősége.”

A korábbi ifjúsági világbajnok sportoló az idén még az U23-asok között is érdekelt lett volna, ám az olimpia miatt kihagyta a korosztályos eseményeket. Elmondta, hogyan készül pályafutása eddigi legfontosabb megméretésére.

„Ebben nincs nagy különbség, mint a korábbi években bármely utánpótlás-világverseny előtt. Keményen edzünk, aztán ahogyan közeledik az esemény, fokozatosan veszünk vissza a mennyiségből, növeljük az intenzitást és rövidebb szakaszokban folyik a munka. Huszonötödikén pedig már utazunk Japánba.”

A saját magával szemben támasztott elvárásaiból is látszik, hogy az elmúlt egy évben nyújtott nagyszerű teljesítménye mellett sikerült a földön maradnia, és valóban lépésről lépésre szeretne haladni.

„Igazából már azzal is nagyon elégedett vagyok, hogy kijutottam, ezért egyelőre csak a döntőbe jutást mondanám, ami szerintem teljesen megugorható lépcsőfok, reális célkitűzés. Egyelőre csak ennyi van a fejemben. A legnagyobb kihívást talán az jelentheti, hogy teljesen más kultúrába és éghajlatra utazunk. Ezekhez a körülményekhez biztosan alkalmazkodnunk kell.”

További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN [2] a sportági aloldalunkon.