UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2021-07-06 20:52

Kosárlabda: elkezdte a felkészülést a debreceni U19-es világbajnokságra a magyar válogatott

Augusztus 7-15. között rendezik Debrecenben az U19-es leány kosárlabdázók világbajnokságát. A magyar válogatott pedig hétfőn elkezdte a felkészülést Székesfehérváron az MKOSZ Edzőközpontjában. Ennek apropóján a wbasket.hu készített interjút a szövetségi edzővel, Cziczás Lászlóval.

Az idei nyáron fontos mérföldkőhöz érkezett el a hazai kosárlabda, ugyanis a sportág történetében először rendeznek Magyarországon világbajnokságot a hagyományos, öt az öt elleni játékban. Az augusztus 7. és 15. között sorra kerülő debreceni, U19-es leány vb-re a Cziczás László irányította válogatott a héten megkezdte a közös munkát. A szövetségi edző a wbasket.hu-nak nyilatkozott az előkészületekről. „Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy egy ilyen fantasztikus eseményen részt vehetünk Magyarországon. Arra hívtam fel a lányok figyelmét, hogy élvezzék ki minden pillanatát. A felkészülést, majd amikor már a helyszínre utazunk, akkor az ottani hangulatot. Nem sokszor adódik egy játékos életében, hogy saját hazájában játszhat a világbajnokságon. Nagyon izgatott mindenki és már az első napon bele is vetettük magunkat a munkába. Vártuk már, hogy elkezdhessük az edzéseket."

Forrás: FIBA
Forrás: FIBA
Cziczás 2018-ig az U20-as válogatottat irányította, így a szakembernek biztosan meg van a kellő tapasztalata a nemzetközi színtéren. „Megpróbálom a korábbi tapasztalatokat felhasználni itt is, de azért folyamatos újításokra szükség van. Két kiváló, nemzetközi tapasztalattal is rendelkező szakemberrel, Horváth Zsófiával és Laczka Miklóssal építjük a csapatot. Hárman megpróbáljuk tudásunk legjavát adni és eredményes munkát végezni. Sok olyan játékos van a keretünkben, aki komoly felnőtt, élvonalbeli tapasztalattal bír. Tehát sok NB I-es mérkőzés van a háta mögött. Vannak külföldről érkező játékosok is. Ezek alapján megvan a kellő potenciál a keretben." A magyar válogatottnak Oroszország, Tajvan és Argentína lesznek a csoportellenfelei a debreceni világeseményen. „A rajtig lesznek még edzőmérkőzések, mivel az U18-as válogatottal párhuzamosan edzőtáborozunk, velük is fogunk játszani. Emellett előreláthatólag a német és a szlovén U18-as, illetve az olaszok U19-es csapatával vívunk felkészülési meccseket. Edzés, edzés hátán. Rengeteg munka áll előttünk. Négy hetet leszünk Székesfehérváron és az utolsó héten már a helyszínen, Debrecen fogunk edzeni, illetve egy kicsit belakni a helyszínt. Nagyon várjuk már a világbajnokságot!"

A DEBRECENI VB-RE KÉSZÜLŐ U19-ES LEÁNYVÁLOGATOTT JÁTÉKOSKERETE: Boros Júlia, Dombai Réka, Gyöngyösi Janka, Holcz Rebeka, Keita Aya, Krasovec Lili, Madár Eszter, Miklós Melinda, Rakita Lili, Renczes Rebeka, Rozmán Lilla, Salamon Zsófia, Szerencsés Tamara, Telegdy Zsófia és Vég-Dudás Anna

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.