UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2021-07-09 19:50

Atlétika: több magyar is döntőbe jutott az U23-as Eb második napján

Az észtországi Tallinnban zajló U23-as atlétikai Európa-bajnokság pénteki napján több magyar versenyző is kiharcolta a döntőbe jutást, a kalapácsvető fiúk pedig már a fináléban voltak érdekeltek.

Az atléták tallinni U23-as Európa-bajnokságának második, pénteki napján döntőben is volt érdekelt magyar fiatal. A férfi kalapácsvetés fináléjában Czeller Gábor az ötödik kísérletére dobta meg a legjobbját a versenyen, a 67.84 méter pedig a hetedik helyet jelentette a számára. Ugyanitt Varga Donát 65.67 méterrel a tizedik helyen végzett.

A kalapácsvető fiúk már döntősök az U23-as Eb-n Forrás: atletika.hu
A kalapácsvető fiúk már döntősök az U23-as Eb-n Forrás: atletika.hu
Magyar szempontból a napot a gerelyhajító fiúk kezdték. Járvás Máté 73.48 méteres dobása döntőbe jutást ért, Kovács Noel idei legjobbja (69.49) azonban kevés volt a továbblépéshez. Később a nők között Máté Fanni 46.82 méterrel lett a tizenegyedik a csoportjában. Női rúdugrásban 420 centi kellett a döntőhöz, és ezt a magasságot a magyarok örömére Klekner Hanga teljesítette is. Emellett dicséret illeti Takács Boglárkát is, aki 200 méteren 24.23-mal jutott az elődöntőbe. Az elődöntőbe 110 méter gáton Tano Leonardo is bekerült 14.23-mal, ott aztán 15.09-cel végzett, így a döntőben már nem láthatjuk. A nap egyik legnagyobb érdeklődéssel várt elődöntője a női 400 méteres gátfutásé volt. Molnár Janka az első futamban 56.80 másodperccel a harmadik helyen zárt, így izgulnia kellett, hogy a következő kettőben nem futnak nála ketten is jobbat az automatikusan döntőbe jutó első két helyezettek mögött. Mátó Sára a harmadik elődöntőfutamban sokáig a második helyen haladt, végül az utolsó száz méteren ketten is lehajrázták, így 57.70 másodperccel a negyedik helyen ért célba – ekkor dőlt el, hogy ő nem, Molnár viszont ott lesz a fináléban. A férfiak 3000 méteres akadályfutásában a két külön futamba kerülő Palkovits Istvánért és Szemerei Leventéért izgulhattunk. Palkovits taktikus, kiegyensúlyozott versenyzésével futamgyőztesként jutott a döntőbe (8:48.69), Szemerei viszont a hetedik lett (8:52.03), és négy tizeddel lecsúszott a fináléról. A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.