- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Ökölvívás: Oláh Levente bejutott a Tbilisziben zajló junior Eb döntőjébe

A Magyar Ökölvívó Szövetség beszámolója [1] szerint három magyar érdekeltségű elődöntőt is rendeztek a Tbilisziben zajló junior ökölvívó Európa-bajnokság csütörtöki napján. A tatabányai Oláh Levente esetében már korábban is lehetett tudni, hogy félelmetes kezei vannak, és hogy nem szereti a mérkőzései végére, illetve a bírókra hagyni a döntést, ennek megfelelően a kontinensviadalon minden eddigi összecsapását az első menetben fejezte be.

Oláh Levente készülhet a junior Eb-döntőre Forrás: Magyar Ökölvívó Szövetség [2]

Oláh Levente készülhet a junior Eb-döntőre  •  Forrás: Magyar Ökölvívó Szövetség

A hír valószínűleg elődöntős ellenfele, a török Abdulsamet Eroglu fülébe is eljutott, aki láthatóan a meccsben maradásért küzdött már az első másodpercektől kezdve. Oláhnak most nem sikerült az első menetben diadalmaskodni, döntőbe jutni viszont végül igen.

„Számítottam rá, hogy az ellenfelem el fog mozogni, de arra nem, hogy ennyire szabálytalan lesz. Nem tudtam úgy eltalálni, ahogyan igazán szerettem volna. Örülök, hogy nyertem, és nagyon várom a vasárnapi döntőt” – nyilatkozta a 16 éves ökölvívó a találkozót követően.

A másik két elődöntőben sajnos nem jött össze a magyar siker: Gémes Levente ukrán, Kovács Nikolett pedig orosz ellenfelével szemben maradt alul; ők bronzéremmel térnek haza a kontinensviadalról.

További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN [3] a sportági aloldalunkon.