- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Röplabda: kikapott a lengyelektől a leányválogatott Nyíregyházán az U16-os Eb-n

A csehek és a belgák legyőzése után ezúttal vereséget szenvedett a lengyelek ellen a magyar leányválogatott a Nyíregyházán és Homonnán zajló U16-os röplabda Európa-bajnokság harmadik csoporttalálkozóján.

A lengyel csapat úgy lépett pályára, hogy az első két meccsén (a törökök és az oroszok ellen) egyaránt alulmaradt, így számukra elengedhetetlen volt a győzelem a továbbjutási remények életben tartásához.

A mérkőzést Kőnig Gábor tanítványai kezdték lassabban, így az első játszma elején a vendégek rögtön 8:4-es előnyre tettek szert, és ezt a különbséget egészen a nyitó szett végéig meg is őrizték, mi több a végére növelték is (25:18), ezzel megszerezték a vezetést.

Kikaptak a lengyelektől a magyar serdülő lányok Forrás: MRSZ [1]

Kikaptak a lengyelektől a magyar serdülő lányok  •  Forrás: MRSZ

A második felvonás első része ugyan szorosabban alakult (8:6), mint az elsőben, de ezúttal is a lengyelek kerültek fölénybe, és folyamatosan növelték a vezetésüket a szetten belül, végül pedig rendkívül simán, 25:14-re lett az övék a második játékrész.

A magyar lányok a harmadikban sem tudtak megálljt parancsolni a lengyelek lehengerlő játékának, amely azt jelentette, hogy ezt a játszmát is ők nyerték, hasonlóan 25:14-re, ezzel 71 perc után három játszmás mérkőzésen kikapott a házigazda magyar együttes. A csapat legeredményesebbjeként Erőss Mirtill zárt, aki kilenc pontot jegyzett. A mezőny legjobb pontszerzője (13) a lengyel Jaron Oliwia volt.

A magyar csapat legközelebb július 14-én, szerdán 17 óra 30 perckor a törökök ellen lép pályára a nyíregyházi Continental Arénában.

LEÁNY U16-OS EURÓPA-BAJNOKSÁG, CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ:
Lengyelország – Magyarország 3:0 (18, 14, 14)
Nyíregyháza, 160 néző
Magyarország hátralévő csoportmeccsei az Európa-bajnokságon:
07.14. (szerda) 17:30 Magyarország – Törökország
07.15. (csütörtök) 17:30 Oroszország – Magyarország

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN [2] a sportági aloldalunkon.