- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Öttusa: junior-világbajnoki bronzérmes a Gáll András, Viczián Bence váltó

Az öttusázók az egyiptomi Alexandriában zajló junior-világbajnokságának második napján a férfi váltók álltak rajthoz. A magyarokat a 20 éves Viczián Bence és a 17 esztendős, még ifjúsági korú Gáll András képviselte a tizennyolc kettőst felvonultató versenyen.

Junior vb-bronzérmes a Gáll András, Viczián Bence váltó Forrás: EMPF [1]

Junior vb-bronzérmes a Gáll András, Viczián Bence váltó  •  Forrás: EMPF

A kettős a vívásban a hatodik legjobb volt a sorban, az úszásban pedig a tizenkettedik időt érte el. A lovaglás már igazán jól ment Gálléknak, a második legtöbb ponttal zártak, míg a kombinált számban (lövészettel egybekötött futás) a legjobb időeredményt mutatta fel a páros, így végül bronzérmet szerzett az ukránok és a fehéroroszok mögött.

„Fantasztikus napot produkáltak, csak dicsérni tudom őket – jelentette Szloboda József utánpótlás szövetségi kapitány a pentathlon.hu-nak. – Nagyon jól kiegészítették egymást egész nap. Úszásban nem tartoznak a legjobbak közé, de hozták a kötelezőt. A vívás volt talán a legfontosabb, legértékesebb tusa, ahol mindketten remekül teljesítettek. Bence, a rutinos, tizenegy győzelemmel és hat vereséggel zárt, Andris pedig kilenc győzelmet és nyolc vereséget szerzett. Ezzel az eredménnyel az élmezőnyben végeztek. Nagyon szépen, hibátlanul lovagoltak. A kombinált számot az ötödik helyről kezdték, fantasztikus futással és jó lövészettel a dobogó harmadik fokára állhattak fel.”

Szerdán már a női egyéni selejtezőket tartják Alexandriában Breitner Hannával, Erdős Ritával és Kovács Eszterrel.

A részletes eredmények ITT  [2]érhetők el.

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN [3] a sportági aloldalunkon.