- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Hegyikerékpár: a fiatalok is megmérettek a hétvégi XCO országos bajnokságon

Szombaton rendezték a 9. Csömöri Bringafesztivál keretein belül az XCO országos bajnokságot, ahol a felnőttek mellett a hazai hegyikerékpározás fiatalabb korosztályai is összemérhették tudásukat.

A fiatalok is tekertek Forrás: Magyar Kerékpáros Szövetség [1]

A fiatalok is tekertek  •  Forrás: Magyar Kerékpáros Szövetség

A Bringasport beszámolója [2] szerint a 204 rajthoz álló versenyzővel nevezési csúcs született. A szombati program a legkisebbek, tehát az U9-esek futamaival kezdődött; közöttük a leggyorsabb Storcz-Nagy Réka (Superior Racing Team) és András Péter Patrik (Superior Racing Team) volt. Az U11-esek versenyét a lányok között Rákosi Maya Emma (DKSI Cycling Team) magabiztosan, három perc előnnyel nyerte, a fiúk között Kovács Béla (DKSI Cycling Team) tekert a leggyorsabban. A tizenhárom éven aluli lányok között Szücs Borbála (Greenzone ZKSE) és Lovász Máté (Delta MTB Sopron) nyakába került az aranyérem. Az U15-ösök esetében Szabó Léna (Greenzone ZKSE) és Zsembery Boldizsár (Superior Racing Team) hozta a papírformát, a tizenhét év alatti lányok esetében pedig kiélezett csatát láthattak a nézők: Bruchner Regina (Greenzone ZKSE) és Greman Szonja (Limitless Team-XCO Nagykanizsa) párharcából végül előbbi jött ki jobban, míg a fiúknál Feldhoffer Bálint (Cube-Csömör) örülhetett. A legidősebb utánpótlás-korosztályban, vagyis az U19-esek között Bokros Csenge Anna (Limitless Team-XCO Nagykanizsa) és Takács-Valent Márk (Cube-Csömör) nyakába került az aranyérem.

A „nagyok” mezőnyében a 19 éves Vas Kata Blankának (Team SD Worx) sikerült a címvédés, aki jó formában utazhat ki a tokiói ötkarikás játékokra; a dobogó legalsó fokára a 21 éves Buzsáki Virág (SVS Pro Team) állhatott fel.

További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN [3] a sportági aloldalunkon.