UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2021-07-18 09:08

Öttusa: Bőhm Csaba bronz-, a férficsapat aranyérmes a junior-világbajnokságon

Bőhm Csaba egyéniben bronz-, míg Tamás Józseffel és Koleszár Mihállyal csapatban aranyérmes lett az öttusázók alexandriai junior-világbajnokságán.

Miután az Erdős Rita, Kovács Eszter, Breitner Hanna összetételű női csapat aranyérmet szerzett az öttusázók egyiptomi junior-világbajnokságán, a férfiak is felálltak az alexandriai dobogó legfelső fokára, ráadásul ezúttal egyéni érem is jutott a magyaroknak Bőhm Csaba révén.

Bőhm Csaba bronz-, a férficsapat aranyérmes a junior-világbajnokságon Forrás: pentathlon.hu
Bőhm Csaba bronz-, a férficsapat aranyérmes a junior-világbajnokságon Forrás: pentathlon.hu
Bőhm mindegyik versenyszámban kiegyensúlyozottan teljesített, és a mezőny első feléhez tartozott, a záró, kombinált számban (lövészettel egybekötött futás, más néven laser run) pedig tizenhat másodperccel volt jobb a többieknél, így bronzérmet szerzett a győztes egyiptomi Ahmed Elgendy és a második helyezett orosz Egor Gromadszkij mögött. Tamás József is remekelt a világviadalon. Ő a vívásban, az úszásban és a lovaglásban is a szűk élmezőnyhöz tartozott, a laser runos ideje pedig a tizenegyedik lett a sorban – ez összességében az előkelő ötödik helyet jelentette a számára. Koleszár Mihály végig a középmezőnyben versenyezve végül a tizennyolcadik, a vívásban ezúttal gyengébb teljesítményt nyújtó Gyurka Már Manó a huszonötödik helyen zárta a versenyt. A helyezések pedig úgy alakultak, hogy a Bőhm, Tamás, Koleszár trió 4135 ponttal csapat junior-világbajnoki címet szerzett az oroszok és az egyiptomiak előtt. A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.