UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-07-22 09:00

Kézi: kemény tornával készül a horvátországi Eb-re az ifjúsági fiúválogatott

Balatonbogláron fogadja a hét végén a szerbeket és a spanyolokat az ifjúsági fiú kézilabda-válogatott, amely az elmúlt évek talán legerősebb keretével készül az augusztusi U19-es Európa-bajnokságra.

Elkezdte a felkészülést az augusztus 12-én kezdődő horvátországi, Varasdon és Kaproncán rendezendő U19-es fiú kézilabda Európa-bajnokságra a magyar válogatott is. Már tavasz óta tudni lehet, a csoportbeosztás nem könnyű, mivel a svédekkel, a spanyolokkal és az izraeliekkel került egy négyesbe az együttes.

Ilics Zoran (pirosban) már a felnőttválogatottban is bemutatkozhatott, az idén nyáron az ifjúsági együttest erősíti Forrás: MKSZ
Ilics Zoran (pirosban) már a felnőttválogatottban is bemutatkozhatott, az idén nyáron az ifjúsági együttest erősíti Forrás: MKSZ
Aggodalomra azonban nincsen ok, hiszen a magyar csapat is kiváló, NB I-ben szereplő játékosokból áll. Erről beszélt Kárpáti Krisztián szövetségi edző az mksz.hu-n: „A jelenlegi válogatott játékoskerete az elmúlt évek legerősebbike, kiváló egyénekből áll a keret, nekünk az a feladatunk, hogy csapatot építsünk belőlük, ami ennyi idő alatt nem lesz egyszerű. Nyilván nem optimális, hogy ennyi időnk van minderre, de igyekszünk majd mindent megtenni, és ha sikerül, akkor úgy vélem, merészebb álmaink is lehetnek a kontinensviadalon.” A felkészülés első jelentős állomása a hét végén rendezendő, balatonboglári Három Nemzet-torna lesz, amelyen előbb pénteken 16 órától a szerbekkel, majd szombaton fél 12-től az Eb-n is ellenfélnek számító spanyolokkal méri össze erejét a társaság.

Az ifjúsági fiúválogatott kerete: Kapusok: Herman Ákos (Dabas), Lakatos Krisztián (Pick Szeged), Palasics Kristóf (Telekom Veszprém), Takács Ákos (NEKA) Jobbszélsők: Imre Bence (FTC), Szilágyi Benjamin (Pick Szeged) Jobbátlövők: Ilics Zoran (Telekom Veszprém), Ónodi Jánoskúti Máté (FTC), Temesvári Gábor (NEKA) Irányítók: Fazekas Gergő (Veszprémi KKFT), Lukács Péter (Telekom Veszprém), Rea Barnabás (Pick Szeged), Beállók: Karai Miklós (FTC), Papp Tamás (NEKA), Radvánszki Zsolt (Veszprémi KKFT) Balátlövők: Bodócs Marcell (NEKA), Pergel Andrej (Telekom Veszprém) Balszélsők: Kovács Bence (Balatonfüredi KSE), Sisa Erhárd (Telekom Veszprém)

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.