- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Vámos Petra remekül debütált, kicsi hiányzott a franciák elleni bravúrhoz

16:16 A hétfői programban már utánpótláskorú versenyzőket is láthatunk az elmúlt két napban szép magyar sikereket hozó vívópástokon: a női kardozók mezőnyében a 20 éves Pusztai Liza lesz érdekelt, a viadal magyar idő szerint hajnal 2 órakor kezdődik.

Vámos Petrát nem tudták tartani a francia védők [1]

Vámos Petrát nem tudták tartani a francia védők  •  Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

16:00 Hatalmasat küzdött az első meccsén női kézilabda-válogatottunk a franciák ellen, ám végül 30–29-es vereséget szenvedett. A csapat egyetlen utánpótláskorú játékosa, Vámos Petra kitűnően mutatkozott be az ötkarikás játékokon, a második félidőben végig a pályán volt, a hat góljával ő lett a magyar együttes legeredményesebb játékosa.

13:32 Szűk egy óra múlva, fél háromkor kezd az olimpián a női kézilabda-válogatott a Yoyogi Nemzeti Stadionban, a franciák elleni meccskeretbe a csapat egyetlen utánpótláskorú játékosa, Vámos Petra is bekerült.

12:37 Újabb szenzáció az uszodában! A 200 m gyors selejtezőjében a dél-koreai Hwang Sun Woo megnyerte a saját előfutamát, méghozzá a juniorvilágcsúcsot jelentő, 1:44.62-es idővel, s ezzel magabiztosan továbbjutott a középdöntőbe.

11:46 Az UTE 18 éves úszója, Kós Hubert is készül a fő számára az olimpián: szerdán 200 m vegyesen a szám junior-világcsúcstartójaként csobbanhat vízbe. Nemrégiben közösségi oldalán posztolt a Tokiói Vizes Központból.

09:06 Brillíroztak az utánpótláskorúak a férfi légpuskások 10 m-es versenyében. A 20 éves amerikai William Shaner olimpiai rekorddal, 251.6 körrel végzett az élen, míg a 16 esztendős kínai Sheng Lihao 250.9-es eredménnyel lett ezüstérmes. A szám egyetlen magyar indulója, a korábban ifjúsági olimpiai bajnok Péni István az ötödik helyen zárt.

Vámos Petra a franciák ellen debütálhat az olimpián Forrás: MKSZ [2]

Vámos Petra a franciák ellen debütálhat az olimpián  •  Forrás: MKSZ

08:03 Délután fél háromtól a franciák ellen kezdi meg szereplését Tokióban az olimpiára 2008 után visszatérő női kézilabda-válogatott. A csapat egyetlen utánpótláskorú játékosára, a 20 éves Vámos Petrára a felkészülési mérkőzések alapján támadásban és védekezésben is számíthat a szakvezetés. Az együttes szövetségi kapitánya, Elek Gábor így nyilatkozott az mksz.hu-nak a rajt előtt: „Elvégeztük a munkát a rajtig, az első mérkőzés előtti napot megelőzően edzettünk, majd vasárnap délelőtt még egy frissítő mozgással hangolódunk a nyitómeccsre. Sokat dolgoztunk, a franciák elleni találkozón a támadójátékunkon rengeteg múlik, hiszen kevés hibával, kevés labdaeladással kell játszanunk elöl, erre kell fókuszálnunk.

06:16 Itthoni idő szerint hajnalban megtartották az úszóversenyek első döntőit Tokióban: a két magyar fiatal, Kós Hubert és Veres Laura egyelőre nem volt érdekelt, viszont a tunéziaiak 18 éves sportolója, Ahmed Hafnaoui bombameglepetést okozott 400 m gyorson, a surranópályán, a nyolcason az utolsó ötven méteren hajrázta le (3:43.36) az addig vezető ausztrált, Jack McLoughlint.