- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Kosárlabda: először vereséget szenvedett, majd győzött Szlovénia ellen a magyar U16-os leányválogatott

A magyar U16-os leányválogatott két edzőmérkőzést is játszott Szlovénia ellen a múlt hét végén a székesfehérvári MKOSZ Edzőközpontban; az első meccset a szomszédaink nyerték, míg második alkalommal magyar siker született.

Forrás: hunbasket.hu [1]

 •  Forrás: hunbasket.hu

A Magyar Kosárlabda Szövetség beszámolója [2] szerint a szombati találkozón a nehézkes hazai kezdés után inkább a magyarok akarata érvényesült az első játékrészben, ez 10 pontos fórt eredményezett. A második félidőben azonban egy 5 perces rövidzárlat miatt fordult a kocka, és a szlovéneknek sikerült megőrizniük néhány pontos előnyüket. Toman Petra és Kókai Patrícia 12-12 pontig jutottak, Strausz Edina pedig 10 ponttal zárt, és sajnos az is a mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Palásti Julianna megsérült.

A vasárnapi összecsapáson az első mérkőzéshez képest nagy különbség volt, hogy 0 helyett 12 pontot szereztünk gyors indításból, a festékben pedig sokkal jobban védekeztünk: 42 helyett mindössze 24 pontot kaptunk. Az első 25 percben lényegében fej-fej mellett haladtak a két gárda, nem tudott ellépni egyik együttes sem a másiktól. 30 perc játék után 6 egységgel vezettünk (55-49), majd a 35. percre 10-re növeltük a differenciát – végül 6 ponttal ezúttal a mieink győztek (74-68) a 28 pontos Toman Petra, illetve a 9 pontja mellett 8 gólpasszt és 3 szerzett labdát is jegyző Rátkai Eszter vezetésével.

„Nagyobb akarással és a taktika minimális bővítésével sikerült a mérkőzés végéig megtartani előnyünket. Palásti Julcsi hiánya érzékenyen érinti csapatunkat, nagy energiákat kell mozgósítani pótlására. A szlovének elleni mérkőzések pontosan rámutattak hiányosságainkra, melyek kijavítására két hetünk maradt. Bízunk játékosaink elszántságában” – nyilatkozta Mészárosné Kovács Andrea szövetségi kapitány a vasárnapi találkozó után.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN [3] a sportági aloldalunkon.