- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Labdarúgás: William Gallas a ZTE utánpótlásának egyéni edzője lett

Az NB I-es Zalegerszegi TE a hivatalos honlapján bejelentette, a játékosként többek között az Olympique Marseille-ben, a Chelsea-ben és az Arsenalban is futballozó William Gallas edzőként kapott munkát a klubnál – számol be az NSO. [1]

William Gallas a ZTE utánpótlásának egyéni edzője lett Forrás: ZTE [2]

William Gallas a ZTE utánpótlásának egyéni edzője lett  •  Forrás: ZTE

A zalaiak közleménye szerint az augusztusban a 44. életévét betöltő korábbi francia válogatott labdarúgó – aki néhány éve Magyarországon él –, az U17-es korosztálytól az U12-esig a hátvédek egyéni képzéséért felel majd, valamint segít a nemzetközi kapcsolatok kiépítésében is.

„Szeretnénk Zalaegerszegen megvalósítani azt a szintű képzést, ami segít a fiataloknak, hogy eljussanak az NB I-es, vagy akár magasabb szintekre – idézi a ztefc.hu Végh Gábort, a ZTE tulajdonosát. – Erre a programra tudtuk megnyerni William Gallast, az egykori világklasszist. Az első csapat védőivel is fog konzultálni, de főként azokra az utánpótláskorú labdarúgókra fog koncentrálni, akikben látja a fejlődési lehetőséget, lehet az akár középhátvéd, akár szélsőhátvéd. Célunk, hogy erre a hiánypótló feladatra hangsúlyt fektessünk, egyedülálló módon a hazai futballéletben.”

William Gallas 2014-ben fejezte be profi pályafutását. A Chelsea-vel két bajnoki címet nyert. A francia válogatottban 84 mérkőzésen lépett pályára, tagja volt a 2006-ban világbajnoki ezüstérmes csapatnak.

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN [3] a sportági aloldalunkon.