- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Labdarúgás: a Sporting elleni döntőre készülhet a Puskás Akadémia a Puskás–Suzuki-kupán

A Puskás Akadémia labdarúgócsapata 3–0-ra legyőzte a horvát NK Osijeket a Felcsúton zajló U17-es Puskás–Suzuki-kupa csoportkörének záró, 3. fordulójában – számol be az NSO [1].

A Sporting elleni döntőre készülhet a Puskás Akadémia a Puskás–Suzuki-kupán Fotó: Török Attila [2]

A Sporting elleni döntőre készülhet a Puskás Akadémia a Puskás–Suzuki-kupán  •  Fotó: Török Attila

A magyar együttes a negyedik percben megszerezte a vezetést, a kilencedikben emberelőnybe került, nem sokkal később a felső lécet találták telibe, a 24. percben pedig – Bakti Balázs mesteri távoli lövését követően – kétgólos volt az előnyük. Székely Gábor csapata (ezúttal is) magabiztosan, lehengerlően futballozott, a rekkenő hőség sem különösebben zavarta a fiatalokat.

A felcsútiak a fordulást követően tovább növelték előnyüket, Szabó Valentin szépen gurította el a labdát a kimozduló kapus mellett, az újabb – háromból harmadik – győzelem pedig azt jelentette, hogy a Puskás Akadémia kilenc ponttal végzett a csoport élén. Székely Gábornak a pénteki finálé előtt arra is volt lehetősége, hogy a második félidőben pihentesse néhány futballistáját a Sporting elleni döntőre. A hajrában újabb gólokat szerezhetett volna a Puskás Akadémia, ám a lehetősége kimaradtak, a győzelem azonban így is magabiztos és megérdemelt volt.

A másik magyar együttes, a Honvéd pénteken a bronzéremért játszhat, míg a Puskás Akadémia Cristiano Ronaldo korábbi együttese ellen írna történelmet, és nyerné meg először a Puskás–Suzuki-kupát.

PUSKÁS–SUZUKI-KUPA
A-CSOPORT

PUSKÁS AKADÉMIA–NK OSIJEK (horvát) 3–0 (2–0)
Felcsút, Puskás-pálya, 500 néző. Vezette: Antal (Máyer, Kiss B.)
Puskás Akadémia: Pécsi – Koch, Farkas B. (Vajda, 36.), Babós, Bányai – Bakti, Kocsis (Major 44.), Kicsun (Bontás 36.), Kiss N. – Szabó V. (Perfetto, 44.), Gruber (Sárközi, 49.). Vezetőedző: Székely Gábor
Osijek: Sajko – Vrljic, Bjelivuk, Bukvic, Doric, – Baric, Sinkovic (Pekaric, a szünetben), Ivancan (Perkovic, 45.), Pajic (Besirovic, 38.) – Damjanovic (Prekodravac, 9.), Blazanovic (Verhas, 38.). Vezetőedző: Ante Bekavac
Gólszerző: Kiss N. (tizenegyesből, 1–0) a 4., Bakti (2–0) a 24., Szabó V. (3–0) a 32. percben
Kiállítva: Bjelivuk (9.)
AZ A-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Puskás Akadémia 9 p., 2. NK Osijek 3, 3. Bayer München 3, 4. Csíkszereda 3
A B-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Sporting CP 7., 2. Honvéd 3, 3. Genk 2, 4. Flamengo 2
A TOVÁBBI PROGRAM
Július 30., péntek
11.00: 
a 7. helyért
11.00: 
az 5. helyért
Bronzmeccs

15.00 – Tv: Duna World
Döntő
16.30 – Tv: M4 Sport

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN [3] a sportági aloldalunkon.