- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Úszás: a 15 éves Veres Laura hetedik hellyel mutatkozott be a 4×200-as gyorsváltóval az első olimpiáján

Legutóbb júniusban – amikor hivatalosan is bekerült az olimpiai csapatba – nyilatkozott honlapunknak [1] a Gyulai Várfürdő nem egészen 16 éves úszója. Veres Laura akkor azt mondta a római junior Eb-re aranyéremért megy fő számában, 200 m gyorson, utána pedig a tokiói olimpián mindent megtesz annak érdekében, hogy a világranglista tizedik helyén álló 4×200-as váltó valahogy becsusszanjon a döntőbe.

Azóta mindkét számot leúszta: Rómában is biztatóan szerepelt a legjobb idővel jutott a kétszáz döntőjébe, amelyben aztán lemaradt a dobogóról, negyedik lett – egyébként szegedi versenytársa, Pádár Nikoletta győzött, ám Veres sem jött haza üres kézzel, hiszen tagja volt az utcahosszal győztes 4×200 méteres gyorsváltónak is.

Veres Laura kiválóan helytállt a 4x200-as gyorsváltóban az olimpián Fotó: Derencsényi István/MÚSZ [2]

Veres Laura kiválóan helytállt a 4×200-as gyorsváltóban az olimpián  •  Fotó: Derencsényi István/MÚSZ

Szerdán és csütörtökön pedig tagja volt egy másik 4×200-as egységnek is. A tokiói olimpián Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn és Késely Ajna társaságában mutatkozott be az egység második tagjaként. Parádés, 1:57.88-as időt úszott – ez a magyar csapat legjobbja volt -, és a mieink a nyolcadik idővel, ahogyan korábban fogalmazott, „becsusszantak” a legjobb nyolc közé.

A csütörtök hajnali döntőben is két perc alatti időt teljesített, az 1:59.71 az időközben Kapás Boglárkával kiegészült váltóban a bravúros olimpiai hetedik helyre volt elég.

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN [3] a sportági aloldalunkon.