- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Kézi: Vámos Petra Tokióban sem rémült meg attól, hogy ő lett az első számú karmester

Junior Európa-bajnok játékosként és a nemzetközi porondon szereplő DVSC meghatározó láncszemeként nyilván nem kell félteni Vámos Petrát a kihívásoktól, hiszen többször bizonyította, hogy magas szinten képes teljesíteni. Ám a jelenleg is zajló tokiói olimpián, amikor megsérült két rutinosabb poszttársa, Kovacsics Anikó és Szucsánszki Zita, több, mint valószínű, hogy pályafutása legnehezebb feladata előtt állt.

Forrás: MTI [1]

 •  Forrás: MTI

Ám szombaton a spanyolok ellen sem a csapaton, sem pedig a 20 éves karmesteren nem látszott az addig elszenvedett három vereség és a megilletődöttség sem. Nekimentek az ellenfélnek, és bár Vámos az első percben hetest hibázott, ez sem bizonytalanította el, remekül szervezte a mieink támadásait.

A hatvan perc alatt hat gólt szerzett, nem játszott hibátlanul (főleg a második félidőben), de ez a mérkőzés nem is arról szólt. A szinte végig kézben tartott találkozó vége 29–25 lett a magyar válogatottnak, és ezzel tovább él a továbbjutás esélye. Azonban annak minimum feltétele a már biztos csoportelső svéd együttes legyőzése, a többit majd meglátjuk…

A találkozó után a 2019-es – egyébként szintén Japánban rendezett – vb után második világversenyén szereplő fiatal játékos így értékelt: Ma azt a kézilabdát tudtuk játszani, amiben jók vagyunk. Sikerült letennünk a korábbi vereségeket és ma felszabadultan játszottunk. Végre sikerült betartani a taktikai utasításokat is. A második félidőben volt egy komolyabb hullámvölgyünk, viszont azokban a pillanatokban is tudtunk gólokat lőni, amikor a legnagyobb volt a feszültség mindenkiben, ez pedig minden mélyponton átlendített minket. A sérülések miatt egy meglehetősen fura szituáció állt elő, én igyekszem mindent megtenni, de nem túl nagy terhet magamra rakni.”

További korosztályos híreink KÉZI [2]LABDÁBAN [2] a sportági aloldalunkon.