- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Szőke Alex cseh ellenféllel kezd

Vámos Petra irányításával a továbbjutásért küzd a kézilabda-válogatott Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI [1]

Vámos Petra irányításával a továbbjutásért küzd a kézilabda-válogatott  •  Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

13:15 A 20 éves irányítóval, Vámos Petrával a soraiban a női kézilabda-válogatott a hétfőn 9:15-kor kezdődő svédek elleni mérkőzésen – a csoport többi eredményének ideális alakulása esetén – a győzelemmel kiharcolhatja a továbbjutást a legjobb nyolc közé.

13:06 A kötöttfogású birkózók 97 kilós mezőnyében szereplő 21 éves Szőke Alex bizakodóan nyilatkozott az esélyeiről az MBSZ honlapján.

„Nem csak látogatóba utazom! Ha ugyanolyan jól tudok birkózni, mint májusban, a szófiai olimpiai kvalifikációs versenyen, akkor bármi megtörténhet. Kijelenthetem, hogy éremért megyek, persze akkor sem lennék elkeseredve, ha huszonegy évesen az ötödik helyen zárnék.” 

11:45 A női 800 méteres gyorsúszás döntőjében negyedik helyen záró 15 éves amerikai Katie Grimes így gratulált a finálé után a szám győztesének, a hetedik olimpiai aranyérmét begyűjtő Katie Ledecky-nek.


View this post on Instagram

A post shared by USA Swimming (@usaswimming) [2]

10:05 Szombaton megérkezett Tokióba, az olimpia helyszínére a 17 fős gyorsasági kajak-kenu válogatott, amely helyi idő szerint vasárnap délelőtt már tréningezik is a sportági versenyeknek otthont adó Sea Forest kajak-kenu és evezőspályán – írja az MTI.

Hüttner Csaba szövetségi kapitány az MTI-nek azt mondta: jól sikerült az egyhetes akklimatizációs edzőtábor. A küldöttség a Sikoku szigetén fekvő Takamacuban – mintegy 500 kilométerre a fővárostól – küzdötte le a hétórás időeltolódásból fakadó nehézségeket.

Varga Ádám a favoritok közé tartozik K1 1000 méteren Forrás: kajakkenusport.hu [3]

Varga Ádám a favoritok közé tartozik K1 1000 méteren  •  Forrás: kajakkenusport.hu

„Nagyon szép helyen készülhettünk, bár eléggé el voltunk szeparálva a külvilágtól, csak a pálya és a hotel között mozogtunk. Ez bizonyos szempontból jó, de a versenyzők számára kicsit monoton volt. Ezzel együtt a helyiek mindent megtettek, hogy jól érezzük magunkat – fogalmazott a szakember. Hozzátette: két-három-négy nap alatt mindenki átállt, s már a megfelelő edzésmunkát tudta végezni. – És mindenki egészséges” – hangsúlyozta.

A kajak-kenu válogatott hagyományosan nem az olimpiai faluban lakik, hanem egy pályához közeli szállodában, ahonnan nyolc perc alatt kiérnek a Tokiói-öbölben fekvő létesítménybe. A gyorsasági versenyek hétfőtől szombatig zajlanak majd az olimpián, az első napon a női K–1 200 méter, a férfi C–2 és K–1 1000 méter, valamint a női K–2 500 méter előfutamaira kerül sor, magyar idő szerint 2:30-tól. Hétfőn a magyar csapat utánpótláskorúi versenyzői közül a K1 1000 méteren – az aranyesélyesek között számon tartott – Varga Ádám, míg C2 1000 méteren az Adolf BalázsFejes Dániel egység száll vízre.

Szőke Alex Fotó: MG / MBSZ [4]

Szőke Alexnek a cseh Omarov lesz az első ellenfele  •  Fotó: Martin Gábor / MBSZ

08:08 A magyar birkózóküldöttség legfiatalabb, egyben legnehezebb, kötöttfogású 97 kilós tagja, a 21 éves Szőke Alex augusztus másodikán, hétfőn kezdi meg szereplését a tokiói olimpián. Vasárnap megtartották a sorsolást a súlycsoportjában, az ESMTK fiatalja a cseh Omarovval kezd az első fordulóban.