- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Kosárlabda: vereséggel zárt az U18-as leányválogatott a Challenger-torna utolsó meccsén

Az U18-as válogatott vasárnap Írország ellen zárta a csehországi Klatovy-ban rendezett európai leány Challenger-tornát. Az írek nyeretlenként vágtak neki a mérkőzésnek, míg Völgyi Péter csapata az 1-3-as (győzelem-vereség) mérlegén igyekezett javítani.

Kuncz Petra a magyar csapat legeredményesebbjeként 18 ponttal zárt az írek ellen Forrás: FIBA.Basketball [1]

Kuncz Petra a magyar csapat legeredményesebbjeként 18 ponttal zárt az írek ellen  •  Forrás: FIBA.Basketball

A magyarok pocsékul kezdtek, az első negyed végére közel húszpontos hátrányba találták magukat (34-15). A második játékrészben már jobban ment a támadójáték, Kuncz Petra (18 pont) és Renczes Rebeka (12 pont) kosaraival a mieink felzárkóztak tíz pont közelébe a félidő végére (49-38). Azonban a második tízperc végül csak fellángolás volt, mivel a harmadikban az írek újra átvették a kezdeményezést, és magabiztos 16 pontos előnnyel fordultak az utolsó szakaszra, ami már csupán formalitásnak bizonyult, és az írek sima 87-64-es sikert arattak.

A magyar lányok ezzel egy győzelemmel és négy vereséggel az utolsó, hatodik helyen fejezték be a a csehországi Challengert. Az összesített mérleg: magabiztos győzelem a csehek ellen, emellett a válogatott szoros, kiélezett végjátékban kikapott a törökökkel és litvánokkal szemben és két sima vereség a szerbek és az írek ellenében.

A nemzeti együttes legjobb pontszerzőjeként Katona Boglárka végzett mérkőzésenként 9,2 pontot átlagolva.

Írország–Magyarország 87-64 (34-15, 15-23, 18-13, 20-13)
FIBA U18-as európai Challenger-torna, Klatovy, Csehország, Sports Hall Capkova
Magyarország: Laczkó 10/6, Milkovics 5, Katona 2, Kuncz 18, Németh 4. Csere: Oláh, Turi, Gelei 4, Horváth 3/3, Márkusz 6, Renczes 12/6. Szövetségi edző: Völgyi Péter

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN [2] a sportági aloldalunkon.