- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Varga Ádám ezüstérmes Kopasz Bálint mögött K1 1000 méteren

14:35 Két 19 éves versenyző végzett az élen az atléták 800 méteres viadalán: az amerikai Athing Mu győzött (1:55.21), míg a brit Keely Hodgkinson ezüstérmes lett.

14:00 A tokiói olimpiai 12. hivatalos versenynapján, szerdán végül két magyar utánpótláskorú sportoló szereplését figyelhetjük. A női kézilabda-válogatott irányítójaként Vámos Petra (20) 6:15-kor lép pályár a norvégok elleni negyeddöntőben. Továbbá a kedden ezüstérmet szerző kajakos Varga Ádám (21) – Béke Kornéllal közösen – az ezer méteres páros az előfutamaiban fog vízre szállni. A női kenu egyesben 200 méterétől a 19 éves Horányi Dóra vállsérülés miatt visszalépett.

13:25 A 97 kilós kötöttfogású birkózók versenyében a 21 éves Szőke Alex kikapott a bronzmérkőzésen, így az ötödik helyen fejezte be a küzdelmeket a tokiói olimpián. Az ESMTK fiatalja technikai tussal vereséget szenvedett a lengyel Tadeusz Michaliktól.

12:08 A 19 éves, kétszeres Európa-bajnoki ezüstérmes Horányi Dóra helyett Balla Virág indul a kenu egyesek 200 méteres versenyében a tokiói olimpián. A csapattól kapott tájékoztatás szerint az UTE versenyzője, Horányi vállsérülés miatt nem tudja vállalni a szereplést. Az ötkarikás játékokon ezúttal debütáló női kenu küzdelmei szerdán kezdődnek, éppen az egyessel, amelyben így Takács Kincső mellett párostársa, Balla lesz a másik magyar induló.

09:16 Az Adolf Balázs (21), Fejes Dániel (21) duó harmadik helyen végzett a keddi B döntőben, így 11. lett kenu kettes 1000 méteren. Az ötkarikás újonc fiatal magyar kettősnek Fejes egészségi problémája miatt nem sikerült jól a hétfői nap, így nem jutott be a legjobb nyolc közé, de vízre szállt a „kisdöntőben”, és nem is teljesített rosszul. Ebben a számban 14 hajó indult. Adolf és Fejes a hét folyamán még egyesben is rajthoz áll Tokióban.

Kopasz Bálint és az utánpótláskorú Varga Ádám (balról) révén kettős magyar siker K1 ezer méteren Fotó: Kovács Tamás / MTI [1]

Kopasz Bálint és az utánpótláskorú Varga Ádám (balról) révén kettős magyar siker K1 ezer méteren  •  Fotó: Kovács Tamás / MTI

07:55 Parádés verseny után a 21 éves Varga Ádám ezüstérmesként végzett – az aranyat megszerző másik magyar, Kopasz Bálint mögött – kajak egyes 1000 méteren a tokiói olimpián. A keddi döntőben a világ- és Európa-bajnoki címvédő Kopasz a táv nagy részében vezetett és fölényes győzelmet aratott, az utánpótláskorú ötkarikás debütáns, Varga pedig óriási hajrával, szoros befutó után kaparintotta meg a második helyet.

07:45 Szőke Alex megnyerte a vigaszágas mérkőzését, így kedden délután a bronzéremért léphet szőnyegre a kötöttfogású birkózók 97 kilogrammos kategóriájában a tokiói olimpián.