UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2021-08-04 18:24

Kosárlabda: az írek ellen javítana az U18-as fiúválogatott a lévai Challenger-tornán

Az U18-as fiú kosárlabda-válogatott a szlovákiai Challenger-torna nyitó napján, kedden simán kikapott a bolgároktól, de egy nappal később, szerda este 9 órakor már újabb kihívás vár Pethő Ákos csapatára, hiszen az írek következnek a továbbjutás reményének életben tartásáért.

Nem kezdtek jól a magyar kosarasok a Léván zajló U18-as fiú Challenger-tornán, ugyanis Pethő Ákos válogatottja nagyarányú vereséget szenvedett Bulgária ellen.

Forrás: FIBA.basketball
Forrás: FIBA.basketball
Már az első negyedben érződött, hogy ez nem a mieink napja, a támadójáték nem akart összeállni, a befejezések sem ültek, így tíz perc után hét ponttal mentek a bolgárok. A második etapban nem változott a játékképe, így a szünetre a magyar fiúk már közel 15 pontos hátrányban találták magukat (36-22). A félidő sem hozott érdemi változást, így a harmadik felvonás végére gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés sorsa, miután a felek között már több mint húszpontos differencia alakult ki. Végül mind a négy negyedet elbukta a nemzeti csapat, és 82-51-es bolgár győzelemmel zárult a találkozó. A magyar együttes legjobb dobójaként Csuti Kornél 13 ponttal végzett. A szövetségi edző Pethő Ákos csalódottan értékelt az MKOSZ honlapján a mérkőzés után. „Intenzitásban és agresszióban maradtunk alul, amit edzéseken csináltunk, nem elég ide. Ezen sürgősen javítanunk kell, már holnap. Az újoncoknak elismerés a bemutatkozáshoz a címeres mezben. Sajnos reális a különbség a mai teljesítmény alapján. Holnap javítunk!" A válogatott szerda este 21:00-kor az írek ellen javíthat. A szlovákiai tornán a két darab három csapatos csoportból az első kettő alakulat folytathatja a szombati elődöntőkben, így – a vereség után – elengedhetetlen a siker a továbbjutás kiharcolásához.

FIBA U18-as fiú, európai Challenger torna, Szlovákia, Léva, Sportova Hala Levice Bulgária–Magyarország 82-51 (16-9, 20-13, 24-16, 22-13) Magyarország: Tóth 4, Dunai 4, Paár 7, Bánfi, Csuti 13/3. Csere: Vámos, Ivkovic 2, Kelemen 1, Csendes, Meszlényi 6, Kalassai 8/6, Várszegi 6/6. Szövetségi edző: Pethő Ákos

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.